Stránky mateřské školy

Aktuality - 2011/2012

Barevný týden

V uplynulém týdnu si pro mě Šikulové připravili nečekané překvapení. Rozhodli se (s pomocí paní učitelky Englové :-), že každý den přijdou do školy oblečení do stejné barvy. První den zvolili barvu přímo andělskou - bílou. A moje překvapení bylo opravdu veliké. Další dny přišla na řadu modrá, zelená, červená či černá. Pro děti to bylo příjemným rozptýlením a mě potěšila jednota celé třídy. Těším se na další podobné experimenty a vás zvu do fotogalerie k prohlédnutí barevně sladěné třídy :-).

obrazek

Za třídu Šikulů Irena Černochová, třídní učitelka

Zobrazit celý článek

Volba jména

Jednoho dne se třetí a čtvrtá třída rozhodla, že je na čase získat ve škole jméno, které by mělo zvuk a s chutí se pustila do vymýšlení. V rozvášněném hlasování byl potom mezi návrhy jednoznačně vybrán název „ŠIKULOVÉ“. Abychom potrápili svoje mozkové závity, vymýšleli jsme také svůj pokřik. Mezi mnoha krásnými a podařenými nakonec zvítězil ten od Veroniky Hýzlové :

 

Šikulové jsou nejlepší,

Každý vám to dosvědčí.

Znají každou kytičku,

Hvězdičku i barvičku.

 

Na stránkách naší školy bychom rádi seznamovali své čtenáře s tím, co se v naší třídě děje a co nového připravujeme.

 

Těšíme se na vás.

                                         Šikulové

obrazek

Zobrazit celý článek

Skupinová práce – Přichází jaro

Ve středu 21. března jsme společně oslavili příchod jara.

Nejprve jsme se pomocí losu rozřadili do skupin. Ne všem to vyloudilo na tváři úsměv, ale i přesto jsme společně dokázali pracovat a dospět ke splnění všech úkolů.

Pracovní listy se dotýkaly všech částí naší výuky – českého jazyka, slohu, matematiky i prvouky. Při malování papírové kraslice jsme se mohli i výtvarně projevit.

Nejlepší práce zdobí naši třídní nástěnku a vy se můžete na pár listů podívat opět do naší galerie.

 

Zobrazit celý článek

Projekt Staré pověsti české

Před několika týdny jsme ve Vlastivědě dokončili zeměpisnou část a od té doby se věnujeme historii naší země.

Po období pravěku, kdy jsme bohužel nestihli ulovit mamuta, jsme se ocitli v době starých pověstí českých. Seznámili jsme se postupně s praotcem Čechem, kněžnou Libuší i Dívčí válkou. Každý z nás zkusil ztvárnit jednu z pověstí formou komiksu. Jak se nám to povedlo můžete vidět v naší fotogalerii. Projekt jsme završili pravou a nefalšovanou Dívčí válkou. Bitva proběhla ve třídě střežena bedlivým okem kamery a upoutala pozornost mladších spolužáků. Ranění byli ošetřeni, padnutí pochováni a viníci náležitě potrestáni . Jak se nám projekt líbil dokazují nejen fotografie, ale také videa, která můžete rovněž vidět ve fotogalerii.

Na shledanou příště se těší šikulové.

obrazek

Zobrazit celý článek

POZVÁNKA

obrazek

Zobrazit celý článek

POZVÁNKA

obrazek

Zobrazit celý článek

POZVÁNKA

obrazek

Zobrazit celý článek

AŤ ŽIJE KARNEVAL!

obrazek

Zobrazit celý článek