Stránky mateřské školy

Aktuality - 2012/2013

Návštěva knihovny

Školáci navštívili Knihovnu Karla Dvořáčka ve Vyškově.

Zobrazit celý článek

Pořád se něco děje :-)

 BŘEZNOVÉ UDÁLOSTI V NAŠÍ ŠKOLE

obrazek

Zobrazit celý článek

Velikonoční dílny - 25.3.2013

obrazek

Zobrazit celý článek

ŠKOLNÍ KARNEVAL

22.2. ŠKOLNÍ KARNEVAL

obrazek

Zobrazit celý článek

Výlet za poznáním

obrazek

Ve čtvrtek 28.2. se děti naší školy zúčastnily hned tří vzdělávacích programů. Pokud chcete vědět jakých, podívejte se na celý článek :-).

 

Zobrazit celý článek

NAŠI PRVŇÁČCI - současní i budoucí :-)

31.1. se předávalo vysvědčení, 6.2. se konal zápis do 1. ročníku

(více viz celý článek, kde najdete i výsledky zápisu + fotogalerie)

obrazek

Zobrazit celý článek

Výlet za origami

Středu před pololetním vysvědčením si děti ze třídy Bílých tygrů zpříjemnily výletem do vyškovského muzea na výstavu Origami. Kromě prohlídky vystavených origami se děti dozvěděly mnoho zajímavého o tomto prastarém japonském umění skládání papíru. Věděli jste například, že pomocí origami dokázali vědci umístit airbag do malého prostoru volantu? Po počátečním vyprávění se děti pustily do vyplňování pracovních listů a potom už se mohly vrhnout na samotné skládání. Postavit kostru dinosaura sice nedokázaly, ale takový jeřáb dal také spoustu práce. A zvládly ho na jedničku. Stará legenda praví, že pokud takových jeřábů poskládáte tisíc, splní se vám jedno přání. Možná se o to pokusí i některé z našich dětí, které skládání opravdu bavilo. Kdo měl chvilku času, prohlížel si exponáty, které doslova braly dech. Co všechno dokáží šikovné ruce postavit z papíru se můžete přesvědčit také, pokud navštívíte tuto výstavu ve vyškovském muzeu. Bílí tygři vám ji rozhodně doporučují :-).

obrazek

Zobrazit celý článek

Ve třídě u Bílých tygrů se volil prezident

Ano, čtete dobře. Také naše třída si vyzkoušela na vlastní kůži, jaké to je jít k volbám. Nejprve jsme si v rámci prvouky o volbách povídali, pak jsme se seznámili s kandidáty na prezidenta naší republiky a pak už nic nebránilo tomu, aby se i žáci 3. a 4. třídy rozhodli pro jednoho z nich. V prvním kole se úspěšně umístili paní Bobošíková a pan Franz. Oba se 7 hlasy. Druhé kolo už potom rozhodlo o jasném vítězi - panu profesoru Franzovi. Jeho "zvolení" provázel jásot příznivců i smutek těch, jejichž kandidát se neumístnil. Ale tak už to chodí i v reálném světě, nejen v tom našem školním.

Nevěříte, že tomu tak bylo? Pak navštivte naši fotogalerii.

obrazek

 

Zobrazit celý článek