Stránky mateřské školy

Aktuality - 2012/2013

Mikuláš ve škole

 

MIKULÁŠ VE ŠKOLE

Ve středu 5.prosince přerušil náš nácvik besídky „divoký útok“ čertů. Teprve, až nás rozehnali po celém sále, důstojně vkráčel

Mikuláš v doprovodu anděla.

Abychom si zasloužili pěknou nadílku, museli jsme přednést básničku nebo zazpívat písničku. A to nám opravdu nedělalo žádnou potíž!

Zobrazit celý článek

Vyrábíme dárečky

Ptáte se, co připravujeme rodičům jako dárek Vánocům?

Tak to Vám ještě neprozradíme! Ale jak se nám to dařilo, na to se můžete podívat do naší fotogalerie.

Zobrazit celý článek

POZVÁNKA

obrazek

Zobrazit celý článek

PŘÍPRAVA NA ADVENT

obrazek

Zobrazit celý článek

POZVÁNKA

obrazek

Zobrazit celý článek

3.MÍSTO V CELOREPUBLIKOVÉ SOUTĚŽI

obrazek

Zobrazit celý článek

Naši prvňáčci v září 2012

NAŠI PRVŇÁČCI V ZÁŘÍ 2012obrazek

Zobrazit celý článek

Jezírko

V pondělí se celá naše škola vypravila na návštěvu do ekologického centra Jezírko v Soběšicích. Pro žáky zde už poněkolikáté připravili místní pedagogové zajímavý program o naší přírodě. Hned na začátku jsme se rozdělili na 2 skupinky, aby se každá mohla věnovat tématu, které ji bude zajímat nejvíce.

Starší děti se zúčastnily programu s názvem Společenstvo průsvitných křídel a jak už jistě mnozí z vás poznali, řeč se točila kolem včel, vos, sršňů, ale také mravenců a jiného hmyzu. Děti měly možnost  podívat se, jak vypadá úl, prohlédly si včelí produkty a jeden z nich - ten nejsladší ;-) - mohly i ochutnat. Co bylo ale perlou celého dopoledne, byla chvilková proměna dětí v mravenečky, kteří se vydali na průzkum (skoro) opravdovým mraveništěm.

Skupinka mladších dětí se zúčastnila programu s názvem Život v lese. A nejen, že si o lese povídaly, oni ho přímo navštívily a zahrály si v něm spoustu prima her. Jejich největším zážitkem byla bezesporu návštěva nočního lesa, kde se jim svou řečí představili mnozí lesní návštěvníci. No řekněte sami, už jste měli to štěstí potkat v naprosté lesní tmě třeba divoké prase?

Těšíme se, že podobné centrum ještě během školního roku navštívíme a odneseme si další hodnotné zážitky. O tom, jak se nám návštěva líbila se můžete přesvědčit v naší fotogalerii.

Zobrazit celý článek