Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

Rozloučení se školním rokem

V úterý 27.6. jsme se již tradičně sešli s dětmi a jejich příbuznými na školní zahradě, abychom se zde rozloučili se školním rokem. Letos se o zábavný program postaral klaun Čiko.

Zobrazit celý článek

Hudební divadlo

Dnes 26.6.2017 jsme společně se školáky a s dětmi z MŠ Vážany navštívili Kulturní dům v Moravských Prusích, kam za námi přijelo hudební divadlo. Děti se seznámily s některými hudebními nástroji, poslechly si známé i méně známější skladby a společně si zazpívaly.

Zobrazit celý článek

Sláva nazdar výletu!

Letos jsme se na náš Přírodovědně vlastivědný pobyt vydali do RS Dopravák v Buchlovicích. Počasí nám přálo, absolvovali jsme s dětmi několik výletů, zahráli mnoho her...

Zobrazit celý článek

Týden ve škole

Záci, kteří neodjeli do Buchlovic na přírodovědně vlastivědný pobyt a zůstali doma, navštěvovali školu. Kromě výuky pro ně bylo připraveno několik zajímavých aktivit. V úterý si sami připravili výtečný ovocný salát. Ve středu 21.6.se v deset hodin zapojili, tak jako tisíce dětí v celé Ceské republice, do Skolního olympijského T-Mobile běhu. Potěšily je pak medaile, diplomy i malé zdravé odměny. V pátek jsme vyjeli do Vyškova na předváděcí akci hasičů. Cekalo je velké překvapení, protože k zásahu u hořícího auta si hasiči vybrali na vrakovišti vůz, který byl do nedávna „doma“ právě v Moravských Prusích. A tak i tyto děti budou určitě na tento týden rády vzpomínat.

Zobrazit celý článek

Dětský den u vojáků ve Vyškově

V pátek 2. června 2017 se v prostorách kasáren Dědice uskutečnily tradiční oslavy Mezinárodního dne dětí. Této akce, která se koná také ve spolupráci s Policií České republiky, jsme se zúčastnili i my - školáci z Moravských Prus. Vojáci a policisté dětem ukázali speciální techniku a zbraně, ale nechyběly také soutěže a další akce, které k tomuto svátku neodmyslitelně patří.

Zobrazit celý článek

Námořníci v muzeu

V polovině května se třída námořníků vydala letos již podruhé do vyškovského muzea, aby si obohatila učivo vlastivědy. Při první návštěvě jsme nahlédli do pravěku, nyní jsme společně putovali do středověku. Děti si mohly vyzkoušet, jaké to bylo narodit se pánem nebo poddaným. Na závěr jsme si vyrobili vlastní pečetidlo a hurá domů.

Zobrazit celý článek

Soutěž mladých zdravotníků

V pondělí 15. května se skupinka šesti dětí ze zdravotnického kroužku vydala vyzkoušet si své dovednosti na každoroční soutěž mladých zdravotníků. Tři dívky a tři chlapci se nezalekli náročných situací a poradili si s každým typem poranění. Mezi osmi družstvy jsme se umístili v krásném středu - na 4. místě. Gratulaci posíláme ještě jednou Soničce, Martince, Nikolce, Mirkovi, Lukáškovi a Františkovi.

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Ve čtvrtek 11.5. 2017 se uskutečnilo vystoupení ke Dni matek. Děti ze čtvrté a třetí třídy si pro maminky připravily představení Ať žijí duchové! se spoustou písniček a tanečních výstupů. Druháčci potěšili cirkusovým představením s písničkou Dády Patrasové a prvňáčči zazpívali anglickou písničku a prozradili formou básniček, jaké nás čeká počasí. Na závěr děti předaly svým maminkám dárečky a přáníčka.

Zobrazit celý článek