Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

BESÍDKA KE DNI MATEK

ZŠ a MŠ Moravské Prusy

zve všechny

ve čtvrtek 11. 5. 2017, od 15:45h do místního kulturního domu na

BESÍDKU KE DNI MATEK

Přijďte se podívat a potěšit tak děti z MŠ a ZŠ, které si pro Vás připravily několik vystoupení.

Občerstvení zajištěno.

Zobrazit celý článek

Ekologicko-výukový program ve středisku Lipka

V pátek 7.4.2017 vyjeli všichni školáci na ekologicko-výukový program do střediska Lipka.

Pracoviště Lipky Jezírko se nachází v prostředí lesů poblíž brněnských Soběšic.

Žáci 1. a 2. třídy se zúčastnili programu "Mravencovo desatero" a mohli se dozvědět např. „K čemu má mravenec tykadla? Kam vedou mravenčí silnice?“ apod. Děti se seznámily se životem mravenců, s jejich pomocníky i nepřáteli a také s prostředím, ve kterém žijí. Součástí programu bylo také prolézání modelem mraveniště.

Žáci 3. a 4.třídy se zase vypravili do světa včel a mravenců v programu "Společenstvo průsvitných křídel". Děti mohly proniknout do tajemství jejich dokonalé organizace a dělby práce. Část výuky probíhala přímo v lese v okolí pracoviště a umožnila tak názorné učení a osvojování znalostí.

Zobrazit celý článek

Zápis do první třídy

Ve čtvrtek 6.4.2017 proběhl na naší škole zápis do první třídy. Děti si mohly v doprovodu rodičů prohlédnout školu, třídy a seznámit se paní učitelkou. Ve třídách pak děti plnily rozmanité motivační úkoly s herními prvky. Každý předškolák si pak mohl odnést zaslouženou odměnu.

Zobrazit celý článek

Vynášení smrtky

Vynášení smrtky patří k našim pravidelným tradicím. I letos jsme se vydali k potoku definitivně skoncovat se zimou. Sluníčko nám příjemně hřálo na cestu, tak věříme, že se zima nadobro vzdala své vlády.

Zobrazit celý článek

Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání

[Událost] Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání

Datum: 7. 4. 2017
Čas: 07:15 - 13:00

V pátek 7.4.2017 v 7.15h pojedou děti ze třídy Motýlků a všichni školáci na ekologicko-výukový program do střediska Lipka.
Návrat bude kolem 13.00h.
Děti ze třídy Motýlků budou mít připravený program "Večerníček na výletě", 1-2 třída "Mravencovo desatero", 3-4 třída "Společenstvo průsvitných křídel.

Zobrazit celý článek

Velikonoční výtvarné odpoledne

Ve čtvrtek 30.3. 2017 bylo pro děti ze školy i školky a jejich rodiče připraveno tvořivé odpoledne. Děti si mohly na stanovištích vyrobit velikonoční a jarní dekorace, které zkrášlí jejich domovy. Potěšilo nás, že přišly i bývalé žákyně naší školy.

Zobrazit celý článek

Úspěch ve výtvarné soutěži

Ve čtvrtek 30.3. 2017 se žáci naší školy zúčastnili slavnostního vyhlášení výtvarné soutěže "Voda v mém životě", kterou vyhlásila společnost Vodovody a kanalizace Vyškov.

V kategorii "Jednotlivci" vyhrála 1. místo Diana Sklenková (1.ročník), 2. místo Tereza Marišlerová (1. ročník) a v kategorii "Kolektivní práce" vyhráli 3. místo žáci Jan Slezáček, Štěpán Lozrt a Ondřej Šebesta.

Děkujeme dětem za reprezentaci naší školy, paní učitelce Adámkové za to, že se dětem věnovala a soutěž organizačně zajistila a paní učitelce Měřínské za doprovod na vyhlášení cen.

Zobrazit celý článek

Návštěva maňáskového představení a Knihovny Karla Dvořáčka

V pondělí 27.3. 2017 se žáci 1. ročníku vydali do Vyškova. Nejdříve nás čekalo v Besedním domě maňáskové představení „O princezně Elišce“ a potom jsme se vydali na obhlídku náměstí. V knihovně Karla Dvořáčka byl pro nás přichystaný program o výtvarníkovi Zdeňku Milerovi, který si pro nás připravila paní Němečková. Děti se dozvěděly mnoho zajímavého o autorovi oblíbené postavičky Krtečka a mohly se také podívat na pohádku a prohlédnout si vystavené knížky.

Zobrazit celý článek