Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

Velikonoční výtvarné odpoledne

Velikonoční výtvarné odpoledne

čtvrtek 30.března 2017 od 15.30

Přijďte za námi vytvářet jarní a velikonoční dekorace!

Zobrazit celý článek

Divadélko Sokolík a výšlap na radniční věž

V pondělí 20.března 2017 jeli žáci 2.ročníku do Vyškova za pěknými zážitky. Nejdříve se potěšili maňáskovým divadélkem Sokolík, kde jim babičky-Sokolky zahrály pohádku "O princezně Elišce". Potom vyšlapali 152 schodů na ochoz radniční věže. Viděli z výšky 60 metrů náměstí s Morovým sloupem, kašnu a studnu. Mohli si prohlédnout celé město i jeho okolí. V renesanční obřadní síni si prohlédli krásný prostor a každý si vyzkoušel, jaké to je stát za obřadním stolem jako pan starosta. Výlet se hochům líbil.

Zobrazit celý článek

Recitační soutěž

V úterý 21.3. se některé děti zúčastnily okresního kola recitační soutěže ve Vyškově. Naši školu reprezentovali za 1. kategorii Štěpánek Lozrt a Lukášek Brázdil, ve 2. kategorii nás zastupovala Martinka Nováková. Ačkoliv se děti neumístily na předních místech, gratulujeme jim za jejich odvahu, odhodlání a pěkný přednes.

Zobrazit celý článek

Divadélko Českého červeného kčíže

V pátek 3.3.2017 děti zhlédly divadélko Českého červeného kříže Prostějov s názvem "Jak sněhuláček Záchranář ošetřoval medvídka Popletu". Děti se mohly aktivně zúčastnit představení a vyzkoušet si poskytnutí první pomoci.

Zobrazit celý článek

Recitační soutěž

17.2. 2017 se konalo školní kolo recitační soutěže. Všechny děti si připravily básničky a pak je zarecitovaly před svými spolužáky. Děti byly za svoji snahu odměněny potleskem, sladkostí a ti nejúspěšnější si mohly vybrat i cenu. Všem dětem patří pochvala, že se důkladně připravily a zvláště nejmladším prvňákům, kteří se soutěže zúčastnili poprvé a mnohdy překonávali trému a stydlivost.

Nakonec porota rozhodla o následujícím umístění:

1. třída

1. místo Miroslava Pavesková

2. místo Martin Grégr

3. místo Kamila Andrýsková

2. třída

1. místo Štěpán Lozrt

2. místo Lukáš Brázdil

3. místo Andreas Crkal

3. třída

1. místo Ondřej Slezáček

2. místo Sára Lauterbachová

3. místo Michaela Kupčíková

4. třída

1. místo Martina Nováková

2. místo Nikola Večerková

3. místo František Vošček

Zvláštní cenu publika získal Martin Vejrosta ze 4. třídy.

Zobrazit celý článek

Plavecký výcvik ve školním roce 2016/2017

INFORMACE K PLAVECKÉMU VÝCVIKU

Plavání bude vždy ve čtvrtek.

Začínáme 23.2., končíme 11.5.

Odjezd od školy po 2.vyučovací hodině v 9:45hod. návrat kolem 11:50hod.

Úhradu za dopravu na výcvik (300,- Kč) budeme vybírat během dubna.

Zobrazit celý článek

Školní karneval

V pátek 20.1. 2017 byl pro děti připraven karneval, který se nesl v duchu oslav svátku masopustu. Karnevalem nás provázela dvojice Kača a Kača. Děti se naučily masopustní písničku, připomněly si několik masopustních zvyků a zapojily se do průvodu masek. Součástí karnevalového veselí byly také hry, písničky a tancování.

Zobrazit celý článek

Školní masopustní rej

Základní škola a Mateřská škola Moravské Prusy pořádá v pátek 20.1.2017 Maškarní karneval pro děti v kulturním domě v Moravských Prusích. Čeká nás hudba, tanec, zábava a všichni jste srdečně zváni :-).

Zobrazit celý článek