Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

Návštěva místního kostela

Ve čtvrtek 5.1.2017 jsme navštívili místní kostel. Děti nejvíce zaujal betlém, u kterého si připomněly svátek Tří králů. Paní ředitelka z Mateřské školy ve Vážanech Jaroslava Voščeková nám zahrála na varhany, takže jsme si mohli společně zazpívat. Děti také obdivovaly obrazy, sochy svatých a výzdobu kostela.

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka ve škole

Poslední den ve škole před Vánoci jsme si parádně užili! Nejdříve jsme si společně zazpívali koledy u nazdobeného stromečku, prohlédli si dárky do družiny a potom nás čekalo rozdávání a rozbalování dárků ve třídách. Stihli jsme i vyrobit vánoční přáníčka, zahrát si hry, pojíst cukroví a také si zatancovat.

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

Ve čtvrtek 15.12. 2016 proběhla v Kulturním domě v Moravských Prusích vánoční besídka. Děti si připravily taneční vystoupení, básničky a písničky o zimě, sněhovou koulovačku a třeťáci a čtvrťáci nás potěšili scénkou o velkém dni - narození Ježíška. Proběhla také tradiční tombola. Přejeme Vám příjemné naladění na vánoční svátky.

Zobrazit celý článek

Mikuláš ve škole

V pondělí 5.12. 2016 nás ve škole navštívili Mikuláš, čert a anděl.

Zobrazit celý článek

VÁNOČNÍ BESÍDKA

ZŠ a MŠ Moravské Prusy

zvou všechny

ve čtvrtek 15.12.2016

od 15:45 hodin

do místního Kulturního domu na

VÁNOČNÍ BESÍDKU.

Zobrazit celý článek

Cvičení na balančních pomůckách

Ve středu 30.11. 2016 měly děti možnosti vykoušet si cvičení na balančních pomůckách, které jsou vhodné pro terapeutická cvičení, rozvoj motoriky a posílení stability. Na malém prostoru pomůcky bobles umožnily dětem hodně pohybu a také rozvoj představivosti a fantazie. Děti si cvičení na těchto pomůckách užily.

Zobrazit celý článek

Rozsvěcení vánočního stromu

V pátek 25.11. 2016 proběhlo slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. Po přivítání pana starosty následovalo vystoupení dětí z mateřské a základní školy. Děti nazdobily rozsvícený strom a potom se mohly občerstvit koláčky a čajem, kdežto dospělí si mohli vychutnat svařené víno. Přejeme Vám příjemné vánoční naladění.

Zobrazit celý článek

DÁRKOMAT a BESÍDKOMAT

Blíží se termín naší vánoční besídky – 15.12.2016!

Možnost zakoupení losů do DÁRKOMATU a BESÍDKOMATU od pátku 25.11. (na slavnosti Rozsvěcení vánočního stromu) do 7.12.2016.

Zobrazit celý článek