Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

Větrníkový den

Roztočit foukáním větrník je pro většinu lidí hračka, ale pro nemocné cystickou fibrózou mnohdy nepřekonatelná překážka. S dětmi naší školy i školky jsme se proto zapojili do akce: Větrníkový den pro slané děti. Větrníkový den má upozornit na ty, kteří touto vážnou nemocí trpí.

Zobrazit celý článek

Kontejner - úterý 22.11. od 15:00

Vážení rodiče, prosíme o pomoc s naložením sběrového papíru do kontejneru, který bude přistaven ke garáži v úterý 22.11.

Sejdeme se v 15:00 hodin.

Děkujeme.

Zobrazit celý článek

Pyžamový den

V pátek 18. listopadu proběh ve škole pyžamový den. Děti se oblékly do svých pyžam a županů a zpestřily si vyučování hrami.

Zobrazit celý článek

Rozsvěcení vánočního stromu

Obecní úřad, Základní a Mateřská škola Moravské Prusy srdečně zvou všechny občany na každoroční

SLAVNOSTNÍ ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU

v pátek 25. listopadu 2016

v 17:00 hod. u školy

v Moravských Prusích.

Co Vás čeká?

  • vystoupení dětí MŠ a žáků ZŠ
  • slavnostní rozsvěcení nazdobeného stromu
  • občerstvení zdarma - čaj, svařené víno, koláčky
  • příjemná atmosféra a vánoční naladěnísmiley
Zobrazit celý článek

ADRA ve škole

31. října se děti zúčastnily programu charitativní organizace ADRA.Program pro žáky 1. a 2. třídy se jmenoval "Skřítek Kvido a příběh uplakaných kalhotek". Skřítek Kvido děti seznámil s tím, že oblečení nepatří do popelnice, ale např. do charitativního obchůdku, kde si ho může ještě někdo koupit a nosit, a že zničené oblečení může být použito k další výrobě.

Děti 3. a 4. ročníku se zúčastnily programu "Každý potřebuje kamaráda", který se týkal dobrovolnictví. Děti se dozvěděly, že pomáhat může každý a že i kolem nás jsou lidé, kteří pomoc potřebují- např. lidé, kteří jsou sami, nemocní, staří a nedovedou si toho kamaráda sami najít. Proto si ADRA takových lidí všímá a snaží se jim kamarády najít. Těmto kamarádům se říká dobrovolníci.

Zobrazit celý článek

Divadelní představení

V úterý 15.11. 2016 děti zhlédly divadelní představení „155 – doktor je tu hned“ v rámci projektu „5P pro prevenci“. Prostřednictvím pejska a kočičky se děti seznámily s lékárničkou a s nebezpečím nadměrného užití léků. Pan doktor dětem připomněl, že léky nejsou bonbóny.

Zobrazit celý článek

Svatý Martin

V pátek 11. listopadu 2016 nás navštívil svatý Martin. Dle legendy se rozdělil se žebrákem o svůj plášť a
potom zavedl lampionový průvod na Zákopčí, kde děti povozil na svém koni.

Zobrazit celý článek

Lampionový průvod

V pátek 11.11.2016 přijede do Moravských Prus Svatý Martin. V 17:00 hod. se na hřišti připojí k našemu lampionovému průvodu a na Zákopčí povozí zájemce na svém bílém koni! Teplý čaj na zahřátí zajištěn!

Zobrazit celý článek