Stránky mateřské školy

Aktuality - 2016/2017

Návštěva knihovny

V úterý 25.10. 2016 žáci prvního a druhého ročníku navštívili místní knihovnu. Prvňáčci si se zájmem prohlédli vybrané knížky a potom jsme se zaměřili na knihu Bajky od Josefa Lady. Bajka o mazané lišce, marnivé vráně a sýru prvňáčky zaujala. Druháčci měli připravené pracovní listy. K jejich vyplnění museli vyhledat potřebné informace v encyklopediích. Návštěva knihovny byla pro děti příjemnou změnou.

Zobrazit celý článek

Naši prvňáci

Už máme skoro dva měsíce školy za sebou a jsme moc šikovní - úkolů se nelekneme, s paní učitelkou vše zvládneme yes.

Zobrazit celý článek

Podzimní dílničky

Ve čtvrtek 20.10. měly děti možnost se svými rodiči navštívit podzimní dílny. Děti si na stanovištích mohly vyrobit výrobky s podzimní tématikou, které mohou zkrášlit jejich domovy.

Zobrazit celý článek

Divadlo Otesánek

Ve čtvrtek 20.10. zhlédly děti divadelní představení Otesánek v rámci projektu 5P pro prevenci. Děti se na známé pohádce seznámily se základy správného stravování a zjistily, že pohyb je důležitou součástí života.

Zobrazit celý článek

Podzimní dílnička

Zveme vás s dětmi ve čtvrtek 20.10. od 15,45h na „PODZIMNÍ DÍLNIČKU“ (následuje po minibesídce v MŠ)

Zobrazit celý článek

Preventivní program

V pondělí 19.9. se děti zúčastnily programu společnosti Podané ruce v rámci prevence sociálně patologických jevů. Děti se prostřednictvím plyšových kamarádů dozvěděly, že počítač je sice náš kamarád, ale je dobré si hlídat čas, který s ním trávíme. Plyšák Quido dětem připomněl, že nemají zapomínat na hry se svými kamarády a také je upozornil, že dlouhodobé sezení u počítače přináší i zdravotní rizika.

Zobrazit celý článek

Třídní schůzky 8.9.2016

Srdečně Vás zveme na první třídní schůzku ve čtvrtek 8.9.2016 od 16:00 ve velké třídě.

Zobrazit celý článek

První školní den

1. září uvítala paní ředitelka Olga Hillová ve škole nové prvňáčky. Slavnostního zahájení se zúčastnili také starostové z Mor. Prus a Vážan. Děti pod vedením třídní učitelky Hany Bartíkové plnily Krtečkovy úkoly, který je bude provázet po celý školní rok. Závěrečným přípitkem jsme prvňáčkům popřáli hodně úspěchů a prima kamarády.

Zobrazit celý článek