Stránky mateřské školy

Aktuality - 2017/2018

Žonglérské dílny

V pondělí 25.6. 2018 za námi přijel pan Jiří Sadila se svými žonglérskými dílnami. Celý program se odehrával v kulturním domě, kde pan Sadila nejdříve předvedl dětem všechny pomůcky a vysvětlil jim, jak s nimi zacházet. Potom si děti mohly všechny pomůcky vyzkoušet a kulturní dům se rázem proměnil v cirkus. Všichni se náramně bavili a chtěli vše vyzkoušet – talíře, kužely, kruhy, šátky, žonglérské míčky, trubky, šlapadla, trénování rovnováhy na balančních deskách… Nejvíce nadšení ovšem vzbudila minikola. K dotváření atmosféry nám hrála stylová hudba.

Zobrazit celý článek

Rozloučení se školním rokem

V úterý 19.6. 2018 jsme se již tradičně sešli na školní zahradě, abychom pasovali předškoláky na školáky, prvňáčky na čtenáře a rozloučili se s našimi čtvrťáky. Předškoláci předvedli přísahu, prvňáci ukázali, že se za rok naučili krásně číst a čtvrťáci zaujali přednesem vlastních básní. Těšíme se v září na nové školáky a odcházejícím čtvrťákům přejeme, ať se jim ve Vyškově v páté třídě líbí a daří.

Zobrazit celý článek

Přírodovědně vlastivědný pobyt

Od 11.6.-15.6. 2018 jsme s 30 dětmi pobývali v na tradičním Přírodovědně vlastivědném pobytu v CHATĚ POD TESÁKEM. Navštívili jsme ZOO Zlín – Lešná a podnikli výlet na Hostýn. Na děti také čekala spousta sportovních aktivit, soutěží a her, olympiáda a ocenění v podobě diplomů a odměn. Nebojácné děti si prošly i stezku odvahy. Pobyt si děti užily!

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Ve středu 9.5. 2018 se konala v kulturním domě besídka ke Dni matek. Děti mohly předvést, co si pro maminky nachystaly. V programu se objevilo taneční vystoupení, scénka z našich pověstí, písničky a vystoupení s padákem. Na závěr besídky děti rozdaly maminkám přáníčka a malý dárek.

Zobrazit celý článek

McDonald Cup Drnovice 4.5.2018

V pátek 4.května 2018 jelo 10 chlapců z 2. a 3.třídy do Drnovic na okrskové kolo McDonald Cupu – fotbalové soutěže základních škol. Družstvo Moravských Prus bylo přivítáno jako někdo do počtu. V prvním zápase se ZŠ Rousínov jsme tak jako potom i ostatní družstva prohráli 0:8. Když jsme ve druhém souboji se ZŠ Pustiměř vyhráli 4:3, začali se na nás dívat jinak. Ve třetím zápase se ZŠ Drnovice jsme první polovinu zápasu vedli. Škoda, že chlapce zradila fyzička a ke konci zápasu již nestíhali soupeře dobíhat. Nakonec jsme prohráli 4:5. I tak jsme byli překvapením dne. Umístili jsme se hned druzí za ZŠ Rousínov. Chlapci si za svou bojovnost a herní nasazení zaslouží velké ocenění.

Zobrazit celý článek

Návtěva muzea 30.4.2018

V pondělí 30.4. navštívili žáci 3. a 4.ročníku Muzeum Vyškovska, kde pro ně byl připravený program Život ve středověku. Zahráli si role krále Karla IV., královny Blanky a jejich družiny, také mnicha, kováře a rytířů. Na fiktivním příběhu královské návštěvy na hradu Melice (poblíž Pustiměře) se dozvěděli více i sedmi rytířských ctnostech, jak se dříve bydlelo, psalo, jedlo. Na závěr si každý vyrobil královskou korunu.

Zobrazit celý článek

Exkurze ve firmě Plast-Mark

V pondělí 7.5. 2018 jsme se vydali do Vážan na exkurzi do firmy Plast-Mark. Děti měly za úkol sledovat výklad a ve skupinkách odpovědět na otázky, které byly pro ně přichystány. Ve výrobním areálu jsem se dozvěděli mnoho zajímavostí, mohli jsme si prohlédnout stroje a hotový bazén. Na závěr čekala pozorné posluchače sladká odměna. Poděkování patří panu Lauterbachovi a Vejmolovi, kteří se nám po celý program věnovali.

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Děti a žáci Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, p.o.

Vás zvou ve středu 9.května 2018 v 15:45 hodin do kulturního domu

na besídku ke Dni matek.

Zobrazit celý článek