Stránky mateřské školy

Aktuality - 2017/2018

Dopravní hřiště

Ve středu 31.1. 2018 žáci obdrželi pololetní vysvědčení a jako odměnu za jejich práci nás již popáté navštívilo Dopravní hřiště. Pod vedením lektorů si děti nejdříve hřiště prošly a připomněly si dopravní značky a zásady správného přecházení přes přechod. A potom se již na chvíli staly policisty, řidiči i ukázněnými chodci. Do svých rolí se nadšeně vžily, pobyt na hřišti si patřičně užily a moc pokut nedostaly.

Zobrazit celý článek

Školní karneval

V pátek 19.1.2018 proběhl v Kulturním domě v Moravských Prusích karneval dětí za základní školy a mateřské školy. Děti si z domu přinesly krásné masky a předvedly se jako princezny z Ledového království, víly, čarodějnice, tanečnice, berušky, vodníci, fotbalisti, kočičky, šašci, dokonce mezi nimi byla i liška a Wilma z pohádky Flintstoneovi. Po úvodním přivítání začal ten pravý rej masek - hrály se různé hry, soutěže a vůbec nebylo jednoduché plnit některé úkoly v přestrojení, ale všichni to zvládli. Z očí dětí zářila radost a spokojenost. Rodičům děkujeme za přípravu masek. Děti si karnevalové dopoledne velmi užily :-).

Zobrazit celý článek

Návštěva místního kostela

V pátek 5.1.2018 jsme navštívili místní kostel sv. Jiří. Děti nejvíce zaujal betlém, u kterého si připomněly svátek Tří králů. Paní ředitelka z Mateřské školy ve Vážanech Jarmila Voščeková nám zahrála na kytaru a varhany, takže jsme si mohli společně zazpívat. Děti také obdivovaly obrazy, sochy svatých a výzdobu kostela.

Zobrazit celý článek

Pozvánka na VÁNOČNÍ BESÍDKU

Zobrazit celý článek

Návštěva muzea ve Vyškově - Vánoce ve světě

V úterý 28.11. 2017 se žáci 3. a 4. ročníku vydali do Muzea ve Vyškově a zúčastnili se výstavy Vánoce ve světe. Výstava umožnila žákům nahlédnout do vánoční atmosféry v cizině. Děti se dozvěděly, jak slaví Vánoce naši sousedé v Evropě a také obyvatelé jiných kontinentů. Mohly se tak naladit na blížící se vánoční čas a také si na závěr programu vyrobit vánoční ozdobu.

Zobrazit celý článek

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu

Zobrazit celý článek

Indiáni v první třídě

Jak k této proměně došlo? Stalo se to velmi jednoduše při učení písmenka "i jako indián". Vyrobili jsme si indiánskou čelenku, pomalovali jsme se válečnými barvami a ani jsme si nevšimli, že jsme zdolali další písmenko abecedy. Už brzy jich budeme znát dost na to, aby se z nás stali opravdoví čtenáři. Takové učení nás baví :-).

Zobrazit celý článek

Svatý Martin přijel do Moravských Prus

V pátek 10.11. 2017 se konal lampiónový průvod v doprovodu svatého Martina. Na hřišti si děti mohly připomenout legendu o tom, jak se voják Martin vracel do vojenského tábora a cestou narazil na žebráka. Jelikož u sebe Martin neměl peníze ani jídlo, tak svůj velký plášť rozdělil svým mečem a polovinu dal žebrákovi třesoucímu se zimou, aby se alespoň trochu zahřál. Po této scénce zavedl Martin lampiónový průvod Na Zákopčí, kde se děti mohly povozit na jeho koni. Pro děti i rodiče byl připraven teplý čaj na zahřátí, malé pohoštění a sladkosti.

Zobrazit celý článek