Stránky mateřské školy

Aktuality - 2017/2018

Miniprojektový den s etiketou

V úterý 7.11. 2017 si děti rámci projektu "5P pro prevenci" mohly prakticky vyzkoušet pravidla společenského chování. V rámci hraní rolí se žáci se na chvíli proměnili a stali se panem ředitelem, učitelem, rodičem, žákem či školníkem a zkusili se, jaká pravidla mají dodržovat při vzájemné komunikaci.

Zobrazit celý článek

Sv.Martin přijede v pátek 10.11.2017

V pátek 10.11.2017 přijede do Moravských Prus Svatý Martin.

V 17:00hodin se na hřišti připojí k našemu lampionovému průvodu

a na Zákopčí povozí zájemce na svém bílém koni!

Teplý čaj na zahřátí zajištěn!

Všichni jste srdečně zváni!

Zobrazit celý článek

Podzimní dílny

Ve středu 25.10. 2017 proběhlo u nás ve škole výtvarné odpoledne - podzimní dílničky. Děti si mohly vyrobit lampu z dýně, sovičku, ježka a další podzimní dekorace z přírodnin. Pro děti i jejich rodiče bylo připraveno menší občerstvení. Na výrobky se můžete podívat do fotogalerie.

Zobrazit celý článek

Sklář ve škole

Ve středu 25. 10. 2017 jsme měli ve škole vzácnou návštěvu až z Prahy. Přijel za námi pan Zahradník - sklář. Nejdříve školáky čekala krátká přednáška, ve které se děti dozvěděly mnoho zajímavostí o skle. Pan Zahradník potom ukázal dětem, jak se pracuje se sklem. Děti si také mohly vybrat, které zvířátko jim sklář vyrobí. Nejvíce hlasů bylo pro koníčka, kterého si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Děti si také mohly vyzkoušet, jak se sklo nafukuje a každý si vyrobil svoji píšťalku.

Zobrazit celý článek

Podzimní výtvarné odpoledne - středa 25.10. od 15:30

zve všechny zájemce

ve středu 25.10. od 15:30h

na “ PODZIMNÍ TVOŘENÍ

Budete si moci vyrobit lampu z dýně, sovičku a další podzimní dekorace.

Přineste si s sebou:

- dýni a nůž na její vyřezávání

- sklenici (zavařovací nebo bez potisku)

- menší přírodniny (oříšky, malé šišky- z modřínu či olše, žaludy, šípky s větvičkami i bez)

Ostatní materiál zajištěn.

Zobrazit celý článek

Daleká cesta čokolády - program ADRY

Ve středu 20.9. se žáci zúčastnili enviromentálního programu „Daleká cesta čokolády“. Průvodci z ADRY pozvali děti do Afriky a seznámili je s procesem výroby čokolády od pěstování kakaových bobů až po finální výrobek. Děti také mohly nahlédnout do světa Afriky pomocí krátkých instruktážních filmů a na závěr je čekala sladká odměna – samozřejmě v podobě čokolády.

Zobrazit celý článek

Dětské dopravní hřiště

V pátek 15.9. 2017 se žáci třetího a čtvrtého ročníku vydali na Dětské dopravní hřiště ve Vyškově. Nejdříve na děti čekala teorie - poznávání značek, řešení dopravních situací, výbava jízdního kolo apod. Děti zaujaly i krátké instruktážní filmy s dopravní tematikou. Nejvíce se ovšem žáci těšili na praktickou část, tj. jízdu na hřišti. Na dopravní hřiště zamíříme opět na jaře, kdy budou žáci čtvrtého ročníku již skládat zkoušku malého cyklisty.

Zobrazit celý článek

Ředitelské volno

V pátek 29.9.2017 bude podle § 24 odst.2 zákona
č. 561/2004 Sb., školského zákona, na naší škole uděleno ředitelské volno pro žáky základní školy včetně školní družiny a školní jídelny.

Zobrazit celý článek