Stránky mateřské školy

Aktuality - 2021/2022

Skvělá reprezentace školy – budoucí spisovatelé

Žáci 2. ročníku pod vedením paní učitelky Piňosové a paní učitelky Mamiňákové vytvořili společně vlastní knihu. Při výuce pojmů verš, rým, báseň a říkadlo děti s drobnou podporou rodičů vymyslely své básničky, které potom kreativně přepsaly a ilustrovaly. V rámci VV zajímavě zpracovaly i titulní vzhled knihy. Kniha byla zaslána do 18. ročníku literární soutěže “Moje Veličenstvo kniha“ a zde byla v kategorii žáků 1. - 3. ročníku vyhodnocena jako nejlepší. Děti se tak radovaly z 1. místa. Dva zástupci třídy se zúčastnili i vyhlášení výsledků v brněnském Ekocentru Písečník.  Do školy kromě diplomu přivezli ostatním spolužákům také odměny.

Knihy hodnotila odborná osmičlenná komise a bodovala v šesti kritériích. Mimo jiné se hodnotilo i využití recyklovaných a přírodních materiálů. Dětem patří poděkování za vzornou reprezentaci naší školy a doufáme, že tento úspěch bude inspirací a motivací do budoucna.

Zájemci si mohou knihu prohlédnout u hlavního vchodu do školy.

                                                                                                                   Mgr. Jitka Piňosová

Zobrazit celý článek

Zdravotnická soutěž

V pondělí 16. května se skupinka šesti dětí ze zdravotnického kroužku vydala prověřit své znalosti na soutěž mladých zdravotníků. Ačkoliv se celý rok pečlivě učily ošetřovat různé typy poranění, přeci jen je dobře namaskovaní figuranti trochu zaskočili. A co se zdálo ve školních podmínkách tak snadné, bylo nakonec mezi cizími lidmi docela obtížné. Přesto si s tím naši šikovní zdravotníci poradili a v konkurenci 11 družstev se umístili na krásném 4. místě. Všem zúčastněným dětem gratulujeme a zveme Vás na prohlídku naší fotogalerie. 

Zobrazit celý článek

Program Policie ČR

Ve čtvrtek 12.5. 2022 byl pro děti přichystán program Policie ČR. Děti si mohly připomenout zásady bezpečnosti silničního provozu a zahrát si na zodpovědné chodce. Prohlídka policejního auta také vzbudila velký zájem. Na závěr programu měly děti možnost se zeptat na otázky související s policejní prací.

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Ve čtvrtek 5.5. 2022 se konala besídka ke Dni matek. Děti ze školy i školky předvedly svá vystoupení a potěšily maminky malým dárečkem.

Zobrazit celý článek

Den matek

SRDEČNĚ VÁS ZVEME
DNE 5. 5. 2022 V 15. 30 HODIN

DO KULTURNÍHO DOMU V MORAVSKÝCH
PRUSÍCH NA BESÍDKU KE DNI MATEK.

KOLEKTIV A DĚTI ZŠ A MŠ

Zobrazit celý článek

Tvoření s bylinkami

V úterý po velikonočních prázdninách čekal děti tvořivý den. Společně s paní lektorkou Veronikou objevovaly voňavý svět bylinek. Nejprve se s jednotlivými bylinkami seznámily, přivoněly si k nim, některé i ochutnaly. Potom si z nich ty mladší vyrobily zdravé smoothie, zatímco starší ochutnaly vlastnoručně vyrobené chipsy z hlíz topinambur. Všechny děti si na závěr vyrobily voňavý bylinkový sáček. 

Zobrazit celý článek

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY 10. 5. 2022

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace v souladu s §34 zákona č. 561/2004 Sb. oznamuje:

ZÁPIS

do mateřské školy pro školní rok 2022 / 2023

se bude konat

v úterý 10. května 2022 od 9,00 – 15,00 hodin

v prostorách MŠ

K zápisu si přineste:

  • vyplněnou žádost + evidenční list s potvrzením o zdravotní způsobilosti dítěte

  • rodný list dítěte

  • občanský průkaz rodičů nebo zákonného zástupce

Rodiče si žádost + evidenční list dítěte mohou vyzvednout v MŠ každé úterý od 9,30 do 11,30 h, případně lze stáhnout na webových stránkách msprusy.cz, v záložce ‚“pro rodiče“, “dokumenty ke stažení“. Zde jsou uvedena i kritéria pro přijímání dětí.

TĚŠÍME SE NA VÁS!

Bližší informace u vedoucí učitelky p. Kandorfové na tel. čísle: 792 414 939 nebo prostřednictvím emailu: msprusy@seznam.cz

Mgr. Jitka Piňosová, ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Velikonoční dílny

Čtvrteční odpoledne 7.4.2022 patřilo VELIKONOČNÍM DÍLNÁM – odpolední akci pro děti a jejich doprovod. Děti si mohly na dílnách nabarvit vajíčka, vyrobit věneček, kuřátko nebo slepičku. Nechybělo také drobné pohoštění. Na výrobky dětí se můžete podívat do fotogalerie.

Zobrazit celý článek