Stránky mateřské školy

Aktuality - 2021/2022

VELIKONOČNÍ ODPOLEDNÍ TVOŘENÍ

POZVÁNKA NA VELIKONOČNÍ ODPOLEDNE
SRDEČNĚ ZVEME RODIČE S DĚTMI NA VELIKONOČNÍ ODPOLEDNÍ TVOŘENÍ

VE ČTVRTEK 7. 4. 2022 OD 15. 00 DO 17. 00 HOD.
PŘIJĎTE SI VYROBIT VĚNEČEK, KUŘÁTKO, SLEPIČKU

A NABARVIT VAJÍČKA.

S SEBOU: POPLATEK ZA MATERIÁL 50,- Kč, VYFOUKLÁ VEJCE

TĚŠÍ SE NA VÁS KOLEKTIV ZŠ A MŠ

Zobrazit celý článek

Vynášení smrtky

Neseme smrtku, z naší vesnice,

povězte nám lidičky, kudyma je silnice.

Zobrazit celý článek

Návštěva předškoláků v 1. třídě

Po jarních prázdninách se malí předškoláčci přišli podívat na návštěvu do 1. třídy. Děti přivítala sova Rozárka a prvňáčci svým malým kamarádům předvedli, co vše se již za necelý rok naučili. Také předškoláčci si vyzkoušeli různé úkoly, při kterých prokázali svoji bystrost a šikovnost. Už nyní se na všechny děti těšíme u zápisu 5. dubna.

Zobrazit celý článek

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE

VE ČTVRTEK 24. 3. 2022 OD 7. 30 DO 11. 00 HODIN

PROBĚHNE NA NAŠÍ ŠKOLE DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

SRDEČNĚ VÁS ZVEME K NAHLÉDNUTÍ DO VÝUKY.

KOLEKTIV ZŠ MORAVSKÉ PRUSY

Zobrazit celý článek

Školní karneval

V pátek 25.2. 2022 byl pro děti připraven školní karneval. Karnevalové veselí začalo průvodem masek ve škole a potom jsme se přesunuli do kulturního domu. Děti si užily tancování, písniček i soutěžení. Na závěr karnevalu čekala na děti tombola. Každý účastník si odnesl vybranou cenu. Ve fotogalerii se můžete podívat, jak to dětem v kostýmech slušelo.

Zobrazit celý článek

Recitační soutěž

V pátek 11.2. 2022 se konalo školní kolo recitační soutěže.  Velkou pochvalu si zaslouží všechny děti, které soutěži věnovaly čas a poctivě se připravily. Byly za svoji snahu odměněny potleskem a sladkou odměnou. Děti, které se ocitly na oceněných místech, obdržely diplom a také si mohly vybrat zaslouženou odměnu. Na výsledky soutěže se můžete podívat do fotogalerie.

Zobrazit celý článek

Vysvědčení

V pondělí 31.1. 2022 probíhá výuka i družina v běžném provozu, VYSVĚDČENÍ (výpis z vysvědčení) bude rozdáno poslední vyučovací hodinu. 

V pátek 4. 2. 2022 jsou jednodenní pololetní prázdniny - ZŠ i družina jsou uzavřeny (MŠ v běžném provozu).

Zobrazit celý článek

Ekocentrum Lipka

V pátek 7. ledna se naše škola vydala na výlet do Brna do ekocentra Lipka. Byli jsme rádi, že se tato akce mohla uskutečnit, protože jsme již na podzim několik výchovně-vzdělávacích programů museli zrušit kvůli probíhající epidemii. Jednotlivé třídy se zúčastnily různých programů. První třída zkoumala život domácích zvířátek v "Hospodářství u Šnofouse". Kromě povídání o jednotlivých hospodářských zvířatech, si děti vyzkoušely podojit dřevěnou "kozu", stloukaly máslo ze smetany a nakonec si pochutnaly na vlastnoručně vyrobené svačince. Starší žáci zkoumali, jak roste chléb. Vyzkoušeli si mlácení obilí a na chvíli se z nich stali pekaři, kteří si na konci programu mohli odnést svůj malý kousek pečiva. Prohlédněte si naši fotogalerii a posuďte, zda si děti program užily :-).

Zobrazit celý článek