Stránky mateřské školy

Aktuality - 2022/2023

Rozloučení se školním rokem

V úterý 27.6.2023 proběhlo na školní zahradě tradiční "Rozloučení se školním rokem", na kterém byli naši předškoláci povýšeni do řad školáků, prvňáčci pasováni do řad čtenářů a rozloučili jsme se i s našimi čtvrťáky, kteří po prázdninách odchází do Vyškova. Rozlučku naši předškoláci zahájili promenádou a tanečkem, zvládli se představit a povědět něco málo o sobě, splnili slib a na závěr si společně zazpívali. Prvňáčci ukázali, že se naučili za rok krásně číst a na jejich rodiče čekalo překvapení a to - Diplom za přežití 1. třídy svého dítěte. Čtvrťáci zaujali přednesem vlastních básní. Pan starosta Josef Molitoris s panem starostou z Vážan Břetislavem Usnulem ocenili děti za příspěvek do ručně malované cyklomapy Vyškova a okolí.  Pro návštěvníky bylo připravené výborné pohoštění, o které se postaraly naše paní kuchařky - a tímto jim ještě jednou moc děkujeme.

Rodičům i dětem děkujeme za krásné a originální dárky a všem přejeme pohodové prázdniny.

Zobrazit celý článek

ROZLOUČENÍ SE ŠKOLNÍM ROKEM 2022-2023

SRDEČNĚ VÁS ZVEME
V ÚTERÝ 27. 6. 2023
V 15. 30 HODIN

NA ZAHRADNÍ SLAVNOST, PŘI
KTERÉ SE ROZLOUČÍME SE
ČTVRŤÁKY, PASUJEME
PRVŇÁKY NA ČTENÁŘE A
PŘEDŠKOLÁKY NA ŠKOLÁKY.

KOLEKTIV ZŠ A MŠ MORAVSKÉ PRUSY

Zobrazit celý článek

První pomoc v naší škole

Před časem se žáci z naší školy úspěčně zúčastnili okresního kola soutěže mladých zdravotníků ve Vyškově. Po celý rok poctivě navštěvovali zdravotnický kroužek, kde se učili základy první pomoci a tato píle byla odměněna krásným 1. a 2. místem. Kromě samotné soutěže měli vybraní žáci možnost navštívit ukázku první pomoci na náměstí ve Vyškově, kde ji poskytovali studenti zdravotnické školy. Další aktivitou, které se zúčastnili i žáci mladší, byla výuka první pomoci přímo v naší škole. Všechny děti si tak mohly vyzkoušet jednoduché obvazy nebo dokonce masáž srdce. Na krajské kolo do Blanska pak vyrazilo pětičlenné družstvo, které se utkalo s dalšími třemi týmy z celého kraje v kategorii 1. stupně. I když se nám nepodařilo umístit na předních místech, jsme rádi, že si mohli žáci tyto dovednosti vyzkoušet v téměř reálném prostředí. Gratulujeme všem členům týmu, který reprezentoval nejen naši školu, ale celý okres. 

Zobrazit celý článek

Zážitkový pobyt v Ruprechtově

Koncem května prožili žáci naší školy zážitkový pobyt v Ruprechtově na turistické základně Malina. Celý pobyt nás provázelo téma Harryho Pottera. Hned na začátku nás kouzelný klobouk rozdělil do příslušných kolejí a pak už jsme v týmech bojovali o vzácné kameny. Kromě mnoha netradičních her jsme si vyzkoušeli také lukostřelbu a střelbu z americké foukačky. O nabitý program se po celou dobu bezvadně starali Magdička s Romčou, kteří nás vtáhli do mnoha aktivit. Každý z nás si na památku odvezl krásně vyzdobené tričko nebo kouzelnickou hůlku. Kluci se vyřádili při fotbale, holky zase vymyslely spoustu možností, jak "přeskákat" krásně vyzdobený areál. Aktivit byla spousta, jídlo bylo skvělé, parta výborná a počasí nám přálo. Přesvědčit se o tom můžete v naší galerii. 

Zobrazit celý článek

Inzerát - nabídka práce

Základní škola a Mateřská škola Moravské Prusy, příspěvková organizace

přijme

od 1. září 2023  učitelku/učitele 1. stupně, kvalifikace dle § 7 zákona č. 563/2004 Sb. 

Úvazek: 0,5 (případně menší – dle dohody) + třídnictví.

Pracovní poměr: doba určitá.

Požadujeme: aktivní, kreativní přístup, příjemné vystupování, praxe výhodou.

Nabízíme: rodinné prostředí malé školy, možnost prodloužení pracovního poměru, benefity FKSP, nadstandardní platové podmínky.

Životopis a motivační dopis zasílejte na emailovou adresu:  zsprusy@seznam.cz

Kontaktní telefon: 604 199 229.

Zobrazit celý článek

Na návštěvě u mláďátek

Děti ze druhé třídy se při svém celoročním putování se zvířátky dostaly až na stanoviště zvířecí miminka. Tentokrát jsme se vydali učit přímo do terénu :-). Díky velké ochotě pana Ivoše Brauera a paní Marie Ševčíkové mohly děti pozorovat stádo oveček i s malými jehňátky nebo čerstvě vylíhnutá kuřátka. Sledování doplnilo zajímavé povídání našich ochotných hostitelů. Teď už například víme, kolik mívá ovečka většinou mláďátek nebo jak dlouho trvá, než se z vajíčka vylíhne kuřátko. Za obě návštěvy ještě jednou děkujeme a těšíme se, že se zase někdy setkáme.

Zobrazit celý článek

Oznámení o přerušení provozu v době letních prázdnin

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy oznamuje, že po
dohodě se zřizovatelem, bude přerušen provoz MŠ

v pátek 7. 7. 2023 a v době školních prázdnin od 17. 7. 2023 do 1. 9. 2023.

Mateřská škola bude v tuto dobu uzavřena.
Provoz bude opět zahájen v pondělí 4. 9. 2023 (MŠ i ZŠ současně).

Moravské Prusy 12. 5. 2023

Mgr. Jitka Piňosová
ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Ve čtvrtek 11. května se konala tradiční jarní besídka, kterou si připravili žáčci naší školy při příležitosti Dne matek. Věříme, že udělala radost nejen všem maminkám a babičkám, ale i tatínkům a dědečkům. Taneční vystoupení se střídala s divadelním či hudebním přednesem. Děti byly skvělé (jako vždy :-), nálada příjemná a rodiče dojatí. Všem, kteří se na přípravě podíleli patří náš velký dík. A ještě jednou přejeme: KRÁSNÝ DEN MATEK!

Zobrazit celý článek