Stránky mateřské školy

Aktuality - 2022/2023

Soutěž mladých zdravotníků

V pátek 28.4. se na dopravním hřišti ve Vyškově konala soutěž mladých zdravotníků. Své znalosti přijelo prokázat jedenáct družstev 1. stupně ZŠ. Také z naší školy se vydalo 12 dětí zúročit vše, co se za celý rok naučily ve zdravotnickém kroužku. Úkol to nebyl zrovna lehký, protože i když bylo vše jen jako, přesto nás některá "poranění" překvapila a vyvedla z rovnováhy. Ve škole nám to tak nepřišlo, ale když jsme najednou museli komunikovat s cizími lidmi, zjistit, co se jim stalo, ošetřit jejich zranění, vyptat se na vše podstatné, odpovídat na všetečné otázky a na nic nezapomenout, docela jsme se u toho zapotili. Nakonec se nám podařilo splnit více či méně úspěšně úkoly na všech stanovištích a netrpělivě jsme čekali na vyhlášení výsledků. Jaká byla naše radost, když jsme zjistili, že jsme obsadili 1. a 2. místo v konkurenci velkých i menších škol. Teď čeká některé z nás ještě krajské kolo, které se bude konat začátkem června v Blansku. Těšíme se, že to pro nás bude nová zkušenost a zážitek. Všem zúčastněným dětem patří velká gratuace a pochvala za znamenitou reprezentaci školy.

Zobrazit celý článek

ZOO PARK VYŠKOV

V úterý 25.4. (3. a 4. třída) a ve čtvrtek 27.4. 2023 (1. a 2. třída) jsme se vydali do ZOO PARKU ve Vyškově na výukový program „Zvířátka na statku“. Čekala nás krásná procházka zooparkem s krmením zvířátek. Poznávali jsme rodinky zvířat, dozvěděli jsme se, jak o zvířátka správně pečovat, čím se živí a jaký máme užitek z domácích zvířat. Návštěva zooparku se nám moc líbila.

Zobrazit celý článek

Čarodějnická stezka

Čáry, máry, hromy blesky,

ať je dneska venku hezky!

Ať je teplo na líčko,

honem vylez SLUNÍČKO!

Milí rodiče a děti,

zdravíme Vás z naší školičky a chtěli bychom Vám dát vědět, že jsme si pro Vás připravili ČARODĚJNICKOU STEZKU na plotě školní zahrady. Úkoly si můžete zkusit, až půjdete na procházku kolem naší školy. Můžete si zasoutěžit, kdo bude znát odpověď rychleji. Pokud byste chtěli, můžete nám poslat fotografie, jak plníte úkoly.

Fotografie zasílejte na msprusy@email.cz     

Zobrazit celý článek

BESÍDKA KE DNI MATEK

SRDEČNĚ VÁS ZVEME

DNE 11. 5. 2023 V 15. 45 HODIN

DO KULTURNÍHO DOMU V MORAVSKÝCH
PRUSÍCH NA BESÍDKU KE DNI MATEK.

KOLEKTIV A DĚTI ZŠ A MŠ

Zobrazit celý článek

Výtvarné odpoledne

Ve čtvrtek 30. března se sešly čtyři desítky dětí na velikonočním výtvarném odpoledni. S pomocí rodičů si vyrobily několik krásných velikonočních dekorací. Naše paní kuchařky se postaraly o občerstvení a tak jsme deštivé odpoledne mohli strávit v příjemné atmosféře naší školičky.

Zobrazit celý článek

Vynášení smrtky

Ve středu se děti z naší základní a mateřské školy vydaly spolu s velkým doprovodem vynášet smrtku. Tato stará tradice připomíná nejen dětem, ale i nám dospělým, jak dříve lidé žili, čemu věřili a jaké zvyky dodržovali. I když už jsou naše důvody poněkud jiné než za dávných časů, všichni jsme si užili příjemné společenství a procházku jarní přírodou. K pozitivní náladě přispělo i krásné počasí a tak nezbývá než doufat, že zima už je letos opravdu za námi.

Zobrazit celý článek

Zápis dětí do 1. ročníku

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace podle §46 a v souladu s §36 odst. 4 zák. č. 561 / 2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

oznamuje:

Zápis dětí do 1. ročníku

pro školní rok 2023/2024

Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace

se uskuteční

v úterý 4. dubna 2023

od 13,00 do 16,00h
 

Zapsány budou děti, které k 31. 8. 2023 dovrší 6 let.

K zápisu přijdou i děti, které měly v loňském roce odloženou školní docházku.

Co si s sebou přinést?

- vyplněnou žádost o přijetí (případně o odklad školní docházky – k této je třeba doložit doporučení poradenského pracoviště a doporučení od lékaře)

- rodný list dítěte

- občanský průkaz doprovázejícího rodiče

- vyplněný zápisový lístek

Rodiče si žádost o přijetí k základnímu vzdělávání mohou vyzvednout při běžném provozu ve škole nebo školce, či stáhnout na webových stránkách školy (www.zsprusy.cz) ve složce “Pro rodiče“ – „Dokumenty ke stažení“ (zde i zápisový lístek) nebo ve složce „ Informace k zápisu do 1. ročníku.“

Informovat se můžete také telefonicky na čísle: 604 199 229 nebo emailem zsprusy@seznam.cz

Mgr. Jitka Piňosová

ředitelka

Moravské Prusy 1. 3. 2023

Zobrazit celý článek

Povolání

Kolektiv MŠ připravil pro děti zábavnou stezku s povoláními, která byla k dispozici na plotě školy. Těší nás, že se do úkolů zapojili i školáci a zasloužili si malou odměnu :-). 

Zobrazit celý článek