Stránky mateřské školy

Aktuality - 2022/2023

Karneval

Ve středu 1. 2. 2023 byl pro děti ze základní školy připraven karneval. Děti si přinesly do školy krásné kostýmy. Průvod masek prošel nejdříve školou a potom jsme zamířili do kulturního domu, kde začalo pravé karnevalové veselí. Děti si mohly zatancovat, zazpívat písničky a zasoutěžit si. Na závěr karnevalu byla připravena bohatá tombola. Každý účastník si odnesl cenu podle vlastního výběru. Karnevalové dopoledne jsme si všichni moc užili.

Zobrazit celý článek

Pololetní prázdniny

V pátek 3. února 2023 mají žáci ZŠ jednodenní pololetní prázdniny.

Zobrazit celý článek

Krásné prožití vánočních svátků a vše nejlepší do nového roku 2023

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2023

přejí žáci a zaměstnanci ZŠ a MŠ Moravské Prusy.

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

Ve středu 21.12. 2022 jsme měli ve škole pestrý program. Zazpívali jsme si koledy a připomněli si tradiční vánoční zvyky. Nejvíce se ovšem děti těšily na dárečky. Potom přišel čas zahrát si hry a ochutnat vánoční cukroví od maminek. Nechyběla také krátká pohádka.

Po obědě ještě na děti čekalo pod stromečkem překvapení v podobě nových dárků, se kterými si mohou pohrát v družině.

Celé dopoledne jsme si moc užili.

Zobrazit celý článek

Vánoční prázdniny

Vánoční prázdniny začínají v pátek 23. 12. 2022 a trvají do 2. 1. 2023.
Výuka bude zahájena v úterý 3. 1. 2023.

Zobrazit celý článek

Plavání

Od 8. prosince 2022 jezdíme s dětmi v rámci hodin tělesné výchovy na plavecký výcvik do Vyškova. Školáci jsou rozděleni podle svých schopností do několika skupin. Děti absolvují celkem 10 lekcí. Přejeme dětem, aby se zdokonalovaly a získaly dobrý vztah k vodě i k plavání.

Zobrazit celý článek

Vánoční dílny

V úterý 6.12. 2022 proběhly ve škole „Vánoční dílničky s překvapením“. V každé třídě děti předvedly rodičům krátký program a potom již následovalo samotné tvoření.  Děti si mohly na stanovištích vyrobit vánoční svícínek, rybu, přání, andílka a stromeček. Nechybělo také malé pohoštění - koláčky, jednohubky, perníčky, cukroví a teplé nápoje.

Zobrazit celý článek

Mikuláš ve škole

V pondělí 5. 12. 2022 nás zase po roce navštívil Mikuláš se svými pomocníky. Děti si přichystaly pro Mikuláše básničky, písničky a za odměnu dostaly bohatou nadílku.

Zobrazit celý článek