Stránky mateřské školy

Aktuality - 2023/2024

Skončil plavecký výcvik

29. 2. 2024 skončilo 10 lekcí plaveckého výcviku v plaveckém areálu ve Vyškově. Výcviku se zúčastnily všechny  děti ze ZŠ i předškoláci z MŠ. Pod vedením plavecké školy Tempo si děti osvojovaly různé plavecké styly, někteří se zdokonalovali, jiní získávali první jistotu ve větší vodě. Děti se také dozvěděly něco o první pomoci a bezpečnosti u vody. Užívaly si radost z pohybu ve vodě i s různými pomůckami při hrách, soutěžích i závěrečných závodech. V poslední hodině také měly možnost prohlédnout si a malinko vyzkoušet i potápěčskou techniku.

Některým komplikovala pravidelný výcvik nemoc nebo rekonvalescence po nemoci, ale všichni zvládli alespoň něco natrénovat. Tak hurá do vody!

Mgr. Jitka Piňosová

Zobrazit celý článek

Karneval

V pátek se děti vyřádily na karnevalu, na kterém se setkaly se starými známými - Romčou a Magdičkou ze Střediska volného času Maják. Ti s sebou vzali ještě Žandu a dětem připravili chvíle plné tance, soutěží, napětí a zábavy. 

Zobrazit celý článek

Tonda obal

Ve středu zavítal do naší školy Tonda Obal. Tedy, promiňte, pouze jeho pravá ruka - lektor Martin Kubalík. Důvodem jeho návštěvy byl vzdělávací program, který se zaměřuje na zvýšení povědomí o správném třídění a recyklaci odpadu. Děti si poutavou a hravou formou připomněly zásady třídění odpadu a dozvěděly se další zajímavosti o tématu. Společně přemýšlely nad tím, proč je pro naši planetu správné zacházení s odpady tak důležité. Pro zájemce o další informace nebo třeba tématické hry jsou určeny stránky www.tonda-obal.cz. Věříme, že tento program pomůže dětem vypěstovat si správné návyky k ochraně naší krásné přírody.

Zobrazit celý článek

Pohádková stezka

Milí rodiče, milé děti, žáci,

na plotě školy je pro Vás přichystána "Pohádková stezka". Na luštění si nezapomeňte vzít tužku a papír. Vznikne vám tajenka, tu podepište svým jménem a vhoďte do zelené nádoby na konci stezky. Na všechny šikovné luštitele čeká malá odměna. U luštění se můžete i vyfotit a fotografie zaslat na náš email: msprusy@email.cz. 

Hodně zdaru při luštění a hlavně spoustu zábavy přeji paní učitelky z MŠ.    

Zobrazit celý článek

My tři králové jdeme k vám...

...štěstí, zdraví, vinšujem vám.

Touto známou koledou si děti z naší školičky společně zakončily období vánočních svátků. Ačkoliv už pár dnů chodily do školy, na pozvání paní učitelky Jarušky Voščekové navštívily v pátek místní kostel, aby si prohlédly betlém, společně si zazpívaly a vykročily pak do nového roku s odvahou, přátelstvím a radostí. A totéž přejeme i Vám.

Zobrazit celý článek

Vánoční přání

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2024
přejí žáci a zaměstnanci ZŠ a MŠ Moravské Prusy.

Zobrazit celý článek

Ze života včel

Ve středu 20.12. 2023 se žáci zúčastnili workshopu „Ze života včel“. Pan lektor zajímavě předal dětem spoustu zajímavostí ze života tohoto hmyzu, např. kde se bere med, jak se včely dorozumívají… Děti si také mohly vyzkoušet nástroje potřebné ke včelaření, přivonět si k pravému včelímu vosku a prohlédnout si v přepravní bedně živé včelky. Na závěr pak přišla sladká tečka v podobě ochutnávky včelího medu.

Zobrazit celý článek

Vánoční fotbalový turnaj

Ve středu 20.12.2023 se chlapci ze sportovního kroužku zúčastnili vánočního fotbalového turnaje.

Pod vedením pana trenéra Lauterbacha si hoši zahráli proti vyškovské základní škole TALENT. Družstvo starších žáků z Moravských Prus zvítězilo, na druhém místě se umístili žáci ze ZŠ TALENT a třetí místo obsadilo družstvo mladších žáků z Moravských Prus.

Chlapcům děkujeme za krásnou reprezentaci naší školy. Děkujeme také panu trenérovi, který se žákům v rámci sportovního kroužku obětavě věnuje. Přejeme hochům, ať jim sportovní zápal vydrží.

Zobrazit celý článek