Stránky mateřské školy

Aktuality - 2023/2024

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

VE ČTVRTEK 14. 3. 2024 OD 7. 30 DO 10. 10 HODIN

PROBĚHNE NA NAŠÍ ŠKOLE DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

SRDEČNĚ VÁS ZVEME K NAHLÉDNUTÍ DO VÝUKY.

KOLEKTIV ZŠ a MŠ MORAVSKÉ PRUSY

Zobrazit celý článek

Zápis dětí do 1. ročníku pro školní rok 2024/2025

OZNÁMENÍ

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace podle §46 a v souladu s §36 odst. 4 zák. č. 561 / 2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

oznamuje:

Zápis dětí do 1. ročníku

pro školní rok 2024/2025

Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace

se uskuteční

v čtvrtek 4. dubna 2024

od 13,30 do 16,30h
 

Zapsány budou děti, které k 31. 8. 2024 dovrší 6 let.

K zápisu přijdou i děti, které měly v loňském roce odloženou školní docházku.

Co si s sebou přinést?

- vyplněnou žádost o přijetí (případně o odklad školní docházkyk této je třeba doložit doporučení poradenského pracoviště a doporučení od lékaře)

- rodný list dítěte

- občanský průkaz doprovázejícího rodiče

- vyplněný zápisový lístek

Rodiče si žádost o přijetí k základnímu vzdělávání mohou vyzvednout při běžném provozu ve škole nebo školce, či stáhnout na webových stránkách školy (www.zsprusy.cz) ve složce “Pro rodiče“ – „Dokumenty ke stažení“ (zde i zápisový lístek) nebo ve složce „ Informace k zápisu do 1. ročníku.“

Informovat se můžete také telefonicky na čísle: 604 199 229 nebo emailem zsprusy@seznam.cz

Mgr. Jitka Piňosová

ředitelka

Moravské Prusy 4. 3. 2024

Zobrazit celý článek

Skončil plavecký výcvik

29. 2. 2024 skončilo 10 lekcí plaveckého výcviku v plaveckém areálu ve Vyškově. Výcviku se zúčastnily všechny  děti ze ZŠ i předškoláci z MŠ. Pod vedením plavecké školy Tempo si děti osvojovaly různé plavecké styly, někteří se zdokonalovali, jiní získávali první jistotu ve větší vodě. Děti se také dozvěděly něco o první pomoci a bezpečnosti u vody. Užívaly si radost z pohybu ve vodě i s různými pomůckami při hrách, soutěžích i závěrečných závodech. V poslední hodině také měly možnost prohlédnout si a malinko vyzkoušet i potápěčskou techniku.

Některým komplikovala pravidelný výcvik nemoc nebo rekonvalescence po nemoci, ale všichni zvládli alespoň něco natrénovat. Tak hurá do vody!

Mgr. Jitka Piňosová

Zobrazit celý článek

Karneval

V pátek se děti vyřádily na karnevalu, na kterém se setkaly se starými známými - Romčou a Magdičkou ze Střediska volného času Maják. Ti s sebou vzali ještě Žandu a dětem připravili chvíle plné tance, soutěží, napětí a zábavy. 

Zobrazit celý článek

Tonda obal

Ve středu zavítal do naší školy Tonda Obal. Tedy, promiňte, pouze jeho pravá ruka - lektor Martin Kubalík. Důvodem jeho návštěvy byl vzdělávací program, který se zaměřuje na zvýšení povědomí o správném třídění a recyklaci odpadu. Děti si poutavou a hravou formou připomněly zásady třídění odpadu a dozvěděly se další zajímavosti o tématu. Společně přemýšlely nad tím, proč je pro naši planetu správné zacházení s odpady tak důležité. Pro zájemce o další informace nebo třeba tématické hry jsou určeny stránky www.tonda-obal.cz. Věříme, že tento program pomůže dětem vypěstovat si správné návyky k ochraně naší krásné přírody.

Zobrazit celý článek

Pohádková stezka

Milí rodiče, milé děti, žáci,

na plotě školy je pro Vás přichystána "Pohádková stezka". Na luštění si nezapomeňte vzít tužku a papír. Vznikne vám tajenka, tu podepište svým jménem a vhoďte do zelené nádoby na konci stezky. Na všechny šikovné luštitele čeká malá odměna. U luštění se můžete i vyfotit a fotografie zaslat na náš email: msprusy@email.cz. 

Hodně zdaru při luštění a hlavně spoustu zábavy přeji paní učitelky z MŠ.    

Zobrazit celý článek

My tři králové jdeme k vám...

...štěstí, zdraví, vinšujem vám.

Touto známou koledou si děti z naší školičky společně zakončily období vánočních svátků. Ačkoliv už pár dnů chodily do školy, na pozvání paní učitelky Jarušky Voščekové navštívily v pátek místní kostel, aby si prohlédly betlém, společně si zazpívaly a vykročily pak do nového roku s odvahou, přátelstvím a radostí. A totéž přejeme i Vám.

Zobrazit celý článek

Vánoční přání

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2024
přejí žáci a zaměstnanci ZŠ a MŠ Moravské Prusy.

Zobrazit celý článek