Stránky mateřské školy

Aktuality - 2023/2024

Divadelní představení

V úterý 12.12. 2023 jsme se vydali do Divadla Radost v Brně na divadelní představení Čaroděj ze země Oz. 
Ponořili jsme se do příběhu malé Dorotky z Kansasu, kterou tornádo odneslo i s domem do čarovné země Oz. Zde Dorotka potkává Hastroše, Plecháče a Lva, kteří se stanou jejími společníky. Musí spolu zdolat hodně překážek a vypořádat se zlou čarodějnicí, aby se zase mohla vrátit domů.
Přestavení jsme si moc užili.

Zobrazit celý článek

Advent pokračuje

Čekání na Vánoce si naši starší školáci zpříjemňují otvíráním adventního kalendáře. A protože ty čokoládové mají většinou doma, ve škole je čeká trochu jiný. Každý den jim přinese malé překvapení v podobě úkolu nebo výletu. A tak už jsme měli "laskavý den", kdy jsme se na sebe pořád usmívali, zařádili jsme si ve sněhu při společném bobování nebo jsme si zajeli do muzea, kde jsme si připomněli adventní tradice a zvyky. V závěru návštěvy si děti vyrobily krásnou korálkovou hvězdičku. Ale pssst, ta bude možná pro někoho překvapením. Zbyla nám i chvilka času na prohlídku betléma na náměstí a zazvonění na zvoneček s přáním, ať je nám všem spolu i dál dobře jako dosud.

Zobrazit celý článek

Adventní dílničky

Advent bývá tradičně spojen s přípravou na Vánoce. Kromě pečení cukroví, shánění dárků a velkého úklidu, k tomu patří také výzdoba domu a výroba různých dekorací. Některé z nich si mohli vyzkoušet naši školáci, kteří v doprovodu svých rodičů zavítali na výtvarné odpoledne. Společně pak malovali, lepili, stříhali, zdobili... a nakonec si také odnesli krásné výrobky, které jistě ozdobí jejich domovy. Nechybělo výborné občertvení od našich milých paní kuchařek i popovídání u kávy či čaje.

Jsme rádi, že jste si v tomto uspěchaném období našli čas na svoje děti a strávili s nimi pár hezkých chvil. Krásný advent!

Zobrazit celý článek

Je tu advent...

V pátek 1. prosince jsme se s našimi dětmi a jejich rodiči i přáteli sešli pod naším krásným smrkem, abychom ho rozsvítili a zahájili tak jedno z nejhezčích období v roce. První sněhové vločky pomohly dětem naladit všechny přítomné na nadcházející období a zastavit se v dnešním uspěchaném světě. Obecní úřad pro nás připravil výborné občerstvení a tak jsme mohli strávit pár příjemných chvil u teplého nápoje a sladkých koláčků.

Sotva jsme se po víkendu vrátili do školy, čekala nás vzácná návštěva Mikuláše a jeho pomocníků. Přivítali jsme je sice trošku s chvěním, ale zároveň i s velkou radostí. A i když někomu musel Mikuláš trošku domluvit, nakonec si všechny děti vysloužily sladkou odměnu.

A protože advent ještě zdaleka nekončí, čeká nás ještě spousta radostí. Nenechme si je ujít :-).

Zobrazit celý článek

Bílý tělocvik

Vzácná sněhová nadílka přímo vybídla k dovádění na sněhu. Tělocvik prvního a druhého ročníku se tentokrát konal v bílé zimní přírodě, kde děti trénovaly nejen techniku hodu sněhovou koulí, ale hlavně běhání v hlubokém sněhu, řízení bobů a vybíhání kopce. Děti si vesele užívaly vzácnou přírodní nádheru a chvíli to vypadalo jako z Ladových obrázků.

Mgr. Jitka Piňosová

Zobrazit celý článek

VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

                Srdečně zveme rodiče s dětmi na VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

                              ve čtvrtek 7. prosince 2023 od 15.00 hodin.

                                                     S sebou

             příspěvek na výtvarný materiál 70 Kč na dítě, vánoční náladu.

                                             Těšíme se na Vás.

Zobrazit celý článek

OZNÁMENÍ O PŘERUŠENÍ PROVOZU Z DŮVODU STÁVKY

OZNÁMENÍ O PŘERUŠENÍ PROVOZU Z DŮVODU STÁVKY


 

Oznamujeme Vám,

že z důvodu zapojení naší organizace do výstražné stávky, která se koná


 


 

v pondělí dne 27. 11. 2023


 


 

dojde k jednodennímu přerušení provozu:


 

ZÁKLADNÍ ŠKOLY,

MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY I ŠKOLNÍ JÍDELNY.

Zobrazit celý článek

Lampionový průvod

V předvečer svátku svatého Martina jsme si společně s dětmi připomenuli život tohoto světce lampionovým průvodem. I přes nepříznivou předpověď počasí se na hřišti sešla početná skupina dětí vyzbrojená lampiony, lucerničkami a dalšími světýlky, aby společně s Martinem na bílém koni prošla vesnicí. Své putování jsme zakončili na Zákopčí u teplého čaje a malého mlsu. Odvážlivcům svého koně dobrotivý Martin dokonce zapůjčil a tak se mnozí mohli i povozit na tomto královském zvířeti. I když ten "Bílý Martin" nakonec nepřijel, strávili jsme spolu příjemný podvečer a připomenuli si jednu dávnou legendu. Velký dík patří manželům Štěrbovým, kteří nám tuto naši milou tradici pomáhají udržet. Děkujeme také paní vychovatelce i učitelkám MŠ za nacvičení písniček a paním kuchařkám za přípravu občerstvení. 

Zobrazit celý článek