Stránky mateřské školy

Pecka 20.-23.5.2009

:-D Fotografie z našeho výherního pobytu v Podkrkonoší pod hradem Peckou

si můžete prohlédnout ve fotogalerii.:-D

domky


Díky výhře Terezky Kušmiderové ve výtvarné soutěži cestovní kanceláře BK Tour Hradec Králové jsme se vydali do Podkrkonoší do krásného areálu uprostřed lesů.

Cestování vlakem s několika přestupy jsme hravě zvládli. Také závěrečný pětikilometrový pochod byl pro nás díky hezkému počasí příjemnou procházkou. Na konci nás přivítal areál s hřišti, ohništěm, velkou loukou a kolem dokola obklopený lesem. Tady jsme si ještě stihli zahrát nějaké hry a projít se. Zkoušeli jsme křesat jiskry křemeny.

Ve čtvrtek jsme si vyjeli do Dvora Králové na Safari. Mezi zvířátky jsme strávili téměř celý den. Stále bylo na co se dívat.

Po návratu jsme si odpočinuli. Nabrali jsme nové síly, abychom mohli nasbírat dřevo na táborák. Opekli jsme si i špekáčky. Nejvíce radostí jsme si užili s křenem. Kdo ho zkusil, poznal, jak je zdravý - dokonce se po něm i rychle běhá kolem posezení! Až se setmělo, byla pro nás přichystaná stezka odvahy lesem podle světýlek. Někteří se báli předem a raději nešli. Ale ti, kteří se vydali, nelitovali!

Vpátek jsme šli na hrad Pecka. Prohlídka nás zaujala, především mučírna. Joj, to byla zlá doba! I nádvoří hradu se zřícenými zdmi bylo moc hezké. Když jsme šli zpátky, přihnala se velikánská bouře. Stihli jsme se schovat v hotelu Koruna a větrnou smršť i liják s kroupami jsme přečkali v klidu u čaje.

Následky bouře jsme poznali v sobotu při cestě domů. Museli jsme jet náhradní autobusovou dopravou, protože na kolejích ležely polámané stromy.

Pak už cesta probíhala bez komplikací a my jsme se těšili na maminky.

Rádi budeme na výlet vzpomínat. A proto - DĚKUJEME, TEREZKO!