Stránky mateřské školy

Jezírko

V pondělí se celá naše škola vypravila na návštěvu do ekologického centra Jezírko v Soběšicích. Pro žáky zde už poněkolikáté připravili místní pedagogové zajímavý program o naší přírodě. Hned na začátku jsme se rozdělili na 2 skupinky, aby se každá mohla věnovat tématu, které ji bude zajímat nejvíce.

Starší děti se zúčastnily programu s názvem Společenstvo průsvitných křídel a jak už jistě mnozí z vás poznali, řeč se točila kolem včel, vos, sršňů, ale také mravenců a jiného hmyzu. Děti měly možnost  podívat se, jak vypadá úl, prohlédly si včelí produkty a jeden z nich - ten nejsladší ;-) - mohly i ochutnat. Co bylo ale perlou celého dopoledne, byla chvilková proměna dětí v mravenečky, kteří se vydali na průzkum (skoro) opravdovým mraveništěm.

Skupinka mladších dětí se zúčastnila programu s názvem Život v lese. A nejen, že si o lese povídaly, oni ho přímo navštívily a zahrály si v něm spoustu prima her. Jejich největším zážitkem byla bezesporu návštěva nočního lesa, kde se jim svou řečí představili mnozí lesní návštěvníci. No řekněte sami, už jste měli to štěstí potkat v naprosté lesní tmě třeba divoké prase?

Těšíme se, že podobné centrum ještě během školního roku navštívíme a odneseme si další hodnotné zážitky. O tom, jak se nám návštěva líbila se můžete přesvědčit v naší fotogalerii.