Stránky mateřské školy

PŘÍPRAVA NA ADVENT

obrazek

Koncem listopadu jsme připravili v rámci projketu „Rok na vsi aneb pojďte s námi obnovit tradice našich předků“, který je podpořen Komunitní nadací Tři brány, další odpolední akci pro veřejnost ADVENTNÍ DÍLNY. Zhruba 40 návštěvníků si mohlo za zvuků vánočních koled a běžící prezentace o adventních zvyklostech vytvořit adventní dekoraci, vánoční přání, jmenovky... Sami si mohli vyzkoušet výrobu svíčky z včelího vosku.

Zařadili jsme i jeden ze zvyků "lití olova". Pravda, naši předci zřejmě nevypadali jako my s brýlemi a ochrannou helmou na hlavě, ale my nechtěli nic ponechat náhodě a raději se chránili před sem tam vystříknutým rozžhaveným olovem, které se muselo rychle nalít do studené vody. Kouzelná byla hra představivosti a fantazie každého zájemce, když ve vzniklém tvaru hledal symboliku toho či onoho, zkrátka, co jej příští rok může asi tak potkat :-)


Další den jsme svým krátkým hudebním vystoupením přispěli k vytvoření a navození sváteční atmosféry při rozsvěcení vánočního stromu před naší školou.


Kromě poděkování svým kolegyním, děkuji všem, kteří nás svojí účastí na našich akcích podporují. Dále také posílám poděkování všem rodičům, kteří si ve svém programu našli čas, aby přivedli děti na naše krátké vystoupení, díky němuž jsme tak mohli rozdat radost dalším našim spoluobčanům :-)

Svaťka Šebestová