Stránky mateřské školy

PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN

obrazek

Ani o prázdninách jsme nezaháleli. Dokončili jsme úpravu prostoru před školou. Byl zbourán starý nefunkční plot a byl nahrazen opěrnou zídkou. V jedné třídě byla instalována nová tabule.

Netrpělivě jsme čekali, jak dopadne naše žádost u Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o zapojení do programu „EU peníze do škol“ ve výši téměř 350 tisíc Kč. Tato dotace není zaměřena na investice, ale na podporu modernizace výuky. Potěšilo nás, když jsme dostali zprávu, že žádost byla přijata. Nyní čekáme, kdy bude poskytnuta první část financí, abychom mohli začít program uskutečňovat.

Úspěšní jsme byli i při žádosti u vyškovské nadace Tři brány. Tato nadace podpoří v rámci projektu „Rok na vsi aneb pojďte s námi obnovit tradice našich předků“ částkou 9 tisíc Kč naše odpolední akce určené nejen dětem, ale i široké veřejnosti. V polovině října budete moci navštívit Podzimní dílny, na přelomu října a listopadu pak lampionový průvod pod názvem Uspávání zvířátek, koncem listopadu tradiční Adventní dílny a v prosinci v místním kulturním domě Vánoční besídku žáků ZŠ a MŠ. Přesné termíny budou vždy s předstihem uvedeny na plakátech, našich webových stránkách a vyhlášeny místním rozhlasem.

Tak jako v minulých letech budeme i letos vést své žáky k ochraně životního prostředí prostřednictvím sběru druhotných surovin – papíru a v rámci „Recyklohraní“ i elektroodpadu. Opět se k nám můžete přidat i vy.

Ke zdravému stravování vedeme děti již čtvrtým rokem zapojením školy do projektu „Ovoce do škol“. Každý týden tak žáci dostávají zdarma nejen ovoce, ale i zeleninu nebo ovocné nápoje.

Letos nás čekalo i nemilé překvapení, když v rámci úspor byla celorepublikově zrušena finanční podpora vybavení prvňáčků. A tak v mnoha českých školách musí rodiče učebnice a pomůcky pro nové školáčky hradit sami. Naši rodiče jsou na tom lépe. Vybavení ve výši 700Kč na jednoho prvňáčka bylo uhrazeno z rozpočtu školy. Toto „ulehčení“ pro občany je možné jen díky rozumné rozpočtové politice obce.


Všichni zaměstnanci školy věří, že letošní školní rok proběhne v pohodě a k plné spokojenosti žáků i jejich rodičů.

 

Mgr.Olga Hillová