Stránky mateřské školy

adventní čas v naší škole

obrazek

Pátek 29.11. byl ve znamení hned dvou kulturních akcí – dopoledne navštívily děti z MŠ a ZŠ oblíbené divadlo Radost v Brně, aby zde zhlédly velmi pěkné představení „Mach a Šebestová.“ Navečer jsme se pak sešli před školou u vánočního stromku, abychom svým kulturním vystoupením a závěrečnou básničkou „Stromečku vstávej“ rozsvítili stromek a zahájili tak adventní čas.

5.12. jsme zhlédli v místním KD mikulášskou pohádku – ale Mikuláš, anděl ba ani čert nikde – děti tak byly napjaté, zda je tyto postavy letos ve škole navštíví či nikoliv, vše totiž záleželo na jejich chování během celého roku! A protože máme ve škole převážně hodné děti, tak na nás Mikuláš nezapomněl a přišel za dětmi, aby je pochválil, ale aby i některým připomněl, jak by se měly chovat. Čertík už se chystal, že by někoho odnesl, ale nakonec odcházel s prázdnou, protože i ti největší hříšníci mají přece šanci na nápravu. Děti si tak tento den kromě zážitků odnášely i balíčky od samotného Mikuláše s několika dobrotami.

Každoročním vyvrcholením před koncem roku je Vánoční besídka, na kterou pilně nacvičujeme svá vystoupení už od listopadu. Letos se představily se svým vystoupením děti z kroužku Country tance, Zumby či děvčata, která si zvolila název dle barvy svých triček „FIALKY“ se svým krátkým tanečním vystoupením. Samozřejmě nechyběla hlavní čísla programu – vystoupení dětí z MŠ a našich dětí. která se dle ohlasů od rodičů a ostatních návštěvníků velmi líbila.

Letos jsme jako téma vybrali trávení adventního času v takové normální rodince - ta naše se jmenovala rodinka Školákova, kterou výborně sehráli žáci 4. ročníku. Na děti z ostatních ročníků jsme také byly pyšné - žáci 3. ročníku "psali" Ježíškovi, holky z 1. a 2. ročníku si zahrály na vánoční stromy a kluci z 1. a 2. ročníku se vypravili do nebe, ale cestou se stihli zastavit v pekle a poklábosit s Luciferem.

I letos proběhla tombola v podobě Dárkomatu, kde se nám sešlo 80 cen a Besídkomatu, ve kterém se rozdalo bezmála 20 cen – ještě jednou dík všem, kteří přispěli ať už dárkem či dokonce několika dárky nebo zakoupením losů.

Za děti i celý náš kolektiv Vám přeji krásné vánoční svátky a do nového roku jen to nejlepší!

                       Svatava Šebestová, ředitelka školy