Stránky mateřské školy

NAŠI PRVŇÁČCI - současní i budoucí :-)

31.1. se předávalo vysvědčení, 6.2. se konal zápis do 1. ročníku

(více viz celý článek, kde najdete i výsledky zápisu + fotogalerie)

obrazek

Na konci ledna se předávalo vysvědčení za 1. pololetí. Všechny děti byly natěšené a napnuté,jakéže známky si vysloužily. Pro naše prvňáčky šlo o první vysvědčení a nutno dodat, že se všem zadařilo, a tak si odnášeli domů samé jedničky. I v ostatních ročnících se mnoha dětem podařilo pochlubit se podobným vysvědčením. U každého žáka paní učitelka stručně zhodnotila jeho úspěchy a případné neúspěchy a poradila, co dělat, aby si samé jedničky udržel či jak se zlepšit, aby si na konci roku získanou horší známku vylepšil.

Ano, i u nás byly na vysvědčení dvojky a někdy i trojky. Snažíme se, aby naše hodnocení bylo opravdu objektivní a korespondovalo se získanými znalostmi, snahou, prokázanými vědomostmi, přípravou na vyučování... Děti, a koneckonců i rodiče, pak při přechodu do Vyškova nezažívají šok z výrazného zhoršení.

6.2. se pak konal Zápis do 1.ročníku - z 16 dětí, které k nám patří spádovou oblastí se jich přišlo zapsat 15, což považujeme za velký úspěch a ocenění naší několikaleté snahy vybudovat a udržet si dobré jméno  školy. Zapsáno je prozatím 13 dětí, u dvou žádají rodiče o odklad školní docházky.

I letos jsme zvolili netradiční pojetí zápisu, do kterého se aktivně a s nadšením zapojili žáci 3. a 4. ročníku. Převlečeni do různých kostýmů pak na jednotlivých stanovištích vyžadovali po předškolácích plnění úkolů na zjištění matematické představivosti, znalosti barev, tvarů, grafomotoriky, překreslování tvarů, vyhledávání rozdílů mezi obrázky či "jazykové" zkoušky. Na každém stanovišti pak děti za svoji snahu získaly vybrané razítko do průkazu školáka. Na závěr si většina z nich ještě připravila nějakou básničku či písničku a za odměnu je pak čekal výběr z několika dárečků.

Bohužel se nám nepodařilo zachytit všechny předškoláčky či někde zklamala technika v zaostření, nicméně vás zveme do fotogalerie k nahlédnutí :-)

vysledky_zapisu.pdf