Stránky mateřské školy

Pořád se něco děje :-)

 BŘEZNOVÉ UDÁLOSTI V NAŠÍ ŠKOLE

obrazek

Stejně jako v předchozích letech, tak i letos jsme uspořádali školní kolo recitační soutěže. V 1. ročníku zvítězila Eliška RAČANSKÁ, ve 2. ročníku Lucka MARIŠLEROVÁ, ve 3. ročníku Jasmína ČERNOCHOVÁ a ve 4. ročníku Katka GREGUŠOVÁ. Cenu publika si vysloužila Terezka SVOBODNÍKOVÁ. Vyjma Elišky a Terezky (1. ročník dle pravidel nepostupuje), nás jela děvčata začátkem března reprezentovat do okresního kola recitační soutěže. Zde sice v konkurenci mnoha vítězů z jiných škol příčky vítězů neobsadila, ale odjížděla se zkušeností, kterou mohou v budoucnu jen zúročit. Každopádně ještě jedenkrát jim touto cestou děkuji za reprezentaci školy.

Konec března patřil již tradičnímu Vynášení smrtky zařazeného opět v projektu „Rok na vsi“. Letos si každý žák ze ZŠ vyrobil svoji vlastní malou smrtku, kterou pak hodil do potoka. To by tedy bylo, aby již jaro do naší vsi nepřijelo!

Týden před Velikonocemi se uskutečnily Velikonoční dílny, kde si kolem 35 návštěvníků vytvořilo velikonoční dekoraci na stůl, nabarvilo vajíčka, udělalo jarní vázičku... Letos si mohli chlapci (ale i děvčata) zkusit uplést pomlázku z proutků - přišli hned dva "učitelé" - paní Hanka Štěrbová a pan Pavel Šebesta. Moc nás potěšila návštěva paní Vágnerové z Vážan, která byla tak hodná a předvedla nám, jak se dělají kraslice pomocí vyvrtávání dírek a následným zdobením voskem. Nejen že nám tuto techniku předvedla, ale dokonce si ji mohly děti i maminky vyzkoušet! Ještě jednou moc děkujeme - byl to skvělý zážitek!!


Fotografie z výše uvedených aktivit můžete zhlédnout v naší fotogalerii :-)