Stránky mateřské školy

svatomartinský průvod

obrazek

V pondělí na svátek Martina zorganizovala naše škola ve spolupráci s místním obecním úřadem svatomartinský lampionový průvod, na který přišlo kolem 150 lidí - od těch nejmenších v kočárku, přes rodiče, tety, strýce až po babičky a dědečky, kteří mnohdy dělali svým vnoučatům doprovod.

Na místním hřišti se nejprve odehrála krátká scénka vyobrazující, jak se dle pověsti voják Martin rozdělil s žebrákem o kus svého pláště. Poté celý nádherně světélkující průvod následoval našeho dobrodince malou procházkou na dětské hřiště na Zákopčí, kde byl průvod zakončen rozdáním dárečků v podobě perníkových podkov, svítících tyčinek a sladkostí. Kdo chtěl, toho Martin na svém koni povozil, ostatní se mezitím mohli zahřát teplým nápojem, který byl připraven jak pro děti, tak i pro dospělé.

Po 8 letech jsme se tak rozhodli pro obměnu a "uspávání zvířátek" vyměnili za jiný motiv a troufám si říct, že změna to byla úspěšná.

Děkujeme moc za podporu a vaši účast! Poděkování patří bezesporu panu Martinu Štěrbovi a jeho koni Pirwovi, bez kterých by akce určitě neměla takový úspěch, zaměstnancům Obce, zejména panu starostovi za zajištění technického zázemí, bývalým žákům školy za ochotu nám vypomáhat, paní Molitorisové za pomoc při zajištění občerstvení, paním kuchařkám za výborné perníčky, čaj a obsluhu a v neposlední řadě mým kolegyním za jejich podporu a ochotnou spolupráci!

Těšíme se na další setkání s vámi - 29.11. při rozsvěcení vánočního stromku :-)