Stránky mateřské školy

Jaro v naší škole

obrazek

10.4. jsme v naší škole uspořádali odpolední Velikonoční dílny, na kterých si zhruba čtyřicet návštěvníků mohlo vyrobit rozmanitou velikonoční dekoraci v podobě věnce, zápichů se zajíčkem, beránka z výfuku  vajec, papírové slepičky jakožto stojánku pro malou vázičku atd. Samozřejmě ani letos nechybělo zdobení kraslic - menší děti se doslova vyřádily v malování vajec barvami, ty starší a dospělí návštěvníci si vyzkoušeli  techniku quillingu, která v našem případě spočívala ve stačení proužků barevných papírů do spirálek, jejich tvarování a skládání do obrazců. Tato technika je určena pouze pro trpělivé povahy, o to víc nás těšilo, že u tohoto stanoviště bylo stále plno a nejen z řad dospěláků, ale i dětí – dokonce z  1. ročníku, kterým šla práce krásně od ruky!

Šlo o velmi příjemné odpoledne, které nám navíc paní Košutová vylepšila výbornou jablečnou buchtou, po které se jen „zaprášilo“.


V pondělí 14.4. jsme společně s dětmi z MŠ již tradičně vynášeli smrtku. Za zpěvu několika různých říkadel jsme průvodem po vesnici došli až k místnímu potoku, kde jsme smrtku odstrojili a odhodili. Smrtce se odplout moc nechtělo, hned ze začátku se zastavila o spadenou větev, a tak jsme jí trochu s tím odplutím pomohli, abychom už přivolali zpátky jaro. Zveme vás do naší fotogalerie k prohlídce fotografií z našich akcí :-)