Stránky mateřské školy

lampionový průvod

obrazek

Úterní podvečer 11.11. patřil svatomartinskému lampionovému průvodu, kterého se zúčastnilo kolem 140 lidí od těch nejmenších v kočárku až po babičky a dědečky. Letos nám počasí opravdu přálo, bylo poměrně teplo a vítr tolik nefoukal.

Na místním hřišti byla připomenuta legenda o svatém Martinovi, který obdaroval prosícího žebráka kusem svého pláště, poté jsme našeho dobrodince následovali v průvodu pestrobarevných lampionů a rozličných světýlek až na druhý konec vesnice, kde na děti čekaly od Martina dárečky - perníkové podkovy, svítící tyčinky, propisky a gumy či sladkosti. A zatímco někteří využili svezení se na Martinově koni, jiní se zahřívali svatomartinským čajem, který pro nás připravily naše paní kuchařky.

Poděkování zasíláme všem účastníkům, kteří si na nás udělali čas, dále pak panu Martinu Štěrbovi za jeho ochotu a herecký výkon, zaměstnancům Obce Prusy-Boškůvky, zejména panu starostovi Lubomíru Šebestovi za zajištění technického zázemí, bývalým žákům školy za ochotu nám vypomáhat, naší asistence Ruxi, paní Molitorisové za pomoc při zajištění občerstvení, paním kuchařkám za výborné perníčky, čaj a obsluhu a v neposlední řadě mým kolegyním za jejich podporu a spolupráci!