Stránky mateřské školy

SVATOMARTINSKÝ PRŮVOD

obrazek

11.11. k nám opět po roce přijel na koni svatý Martin, aby nám připomněl legendu o tomto dobrotivém vojáku. I když to dopoledne vypadalo, že budeme muset tuto oblíbenou akci odvolat, počasí nám nakonec přálo, bylo teplo, nepršelo, nefoukal vítr, co víc si přát, a to vše zřejmě také ovlivnilo návštěvnost lampionového průvodu - letos se zúčastnilo více než 160 lidí, což nás mile překvapilo. Odměnou pro ně na konci naší cesty bylo několik dobrot v podobě výborných perníkových podkov, různých sladkostí a také svatomartinského čaje - i když letos se díky rekordním teplotám mohly klidně podávat chlazené nápoje :-)

Chtěla bych touto cestou poděkovat za výbornou spolupráci Obci Prusy - Boškůvky, kdy bylo postaráno jak o technické zázemí akce, tak i o bezpečnost při přesunu celého průvodu. Velký dík zaměstnankyním naší školní jídelny, které se postaraly o drobné občerstvení a upečení výborných perníkových podkov, panu Martinu Štěrbovi, který se opět skvěle zhostil role svatého Martina, paní Slezákové za sponzorský dar v podobě bonbónů a v neposlední řadě i mým kolegyním, které se podílely na organizaci průvodu. Moje maličkost se pak ujala organizace celé akce.

Pevně doufáme, že si návštěvníci ať už od těch nejmenších v kočárcích přes děti z MŠ, ZŠ, jejich rodiče, prarodiče či jiné příbuzné malou podvečerní proházku užili a těšíme se na setkání za 14 dnů, kdy se bude rozsvěcovat vánoční strom :-)