Stránky mateřské školy

Aplaus pro naše florbalisty!

Aplaus pro naše florbalisty!

Aplaus pro naše florbalisty!
Středa byla výjimečným dnem pro všechny naše florbalové hráče. Podařilo se splnit přání celého týmu, zahrát si "TEN" opravdový zápas s jinou školou a dozvědět se, jestli by naše hra obstála v konkurenci jiných družstev. Paní ředitelka úspěšně dojednala přátelské utkání s ředitelem ZŠ Na Vyhlídce panem Mgr. Brtníčkem a ten osobně ještě spolu s panem Lasovským přivezl reprezentanty své školy, kteří jsou již zkušenými harcovníky nejrůznějších soutěží a přeborů. 
Když vyškovští nastoupili ve svých kanárkových zelenožlutých dresech, šel z nich trochu strach. Největší respekt ale budila soupeřova gólmanka, která se svou profi brankářskou výstrojí vykryla dobrou polovinu brány. Náš o hlavu menší brankář Vojta Holčík vypadal vedle ní jako krysařík vedle novofundlanďáka. Pak ale přišly jeho velké chvíle...
Po úvodním hvizdu se strhla velmi dynamická, až nelítostná mela, vyhecovaná touhou uspět. Na vyškovských byla vidět sehranost, naši borci byli běhavější a perfektně prodávali kombinaci a přihrávky. A pak se to stalo. Kuba Bugner zavěsil a Prusy vedly! Úvod snů! Tohle byl nejdůležitější moment zápasu. Prušáci zjistili, že to půjde. A taky že jo. První třetinu jsme vyhráli. Ve druhé třetině moc pomohlo, že nás přišla povzbudit celá škola. Jejich chorál: "Pru-sy do toho, Pru-sy do toho", byl ohlušující a na protivníka měl devastující účinek. Tyto minuty jsme hráli nejlepší hru.Bravurními zákroky se několikrát blýsknul Vojta a byť chytal poprvé ve velké bráně kterou neměl načtenou, několikrát soupeře vychytal. Po zápase ředitel poznamenal, že gólmana máme opravdu šikovného. To my samozřejmě víme, co ve Vojtovi máme! Proto je tohle naše eso brankařská jednička. Ještě dokoupit to profi oblečení a rázem se jeho objem v brance zdvojnásobí.
Třetí třetina byl nervák, kdy vynechávaly i kardiostimulátory. Urputný soupeř dotáhnul na 6:6 a minutu před koncem se zdálo, že budou penalty, kterých jsme se vzhledem k popisu obou brankařů výše, trochu obávali. Sportovní štěstí a hlavně florbalový um Prušáků zařídil pár sekund před koncem naše vítězství na konečných 7:6.
Chtěl bych moc pogratulovat celému našemu týmu, že se nezaleknul zkušenějšího soupeře a zaslouženě zvítězil!
Naše sestava: Matěj Brázdil, Jakub Bugner (1 gól), Sabina Bušová, Jiří Dostálek, Vojtěch Holčík (brankářské eso), Šimon Palíšek (1 gól), Jan Skoumal, Erik Šafář, Matěj Šebesta (3 góly), Tomáš Večerka (1 gól), Šimon Vejmola (1 gól), Hynek Wagner. 

Moc děkujeme panu řediteli Brtníčkovi, a naší paní ředitelce Šebestové, že nám umožnili realizovat náš malý sen o velkém utkání a prohlašujeme, že další heroické výkony od nás mohou očekávat hned na začátku příštího roku, kdy se chceme zúčastnit (a teď už víme, že můžeme) okresního florbalového turnaje.
Poděkování posílame i paní starostce Ivaně Wagnerové do Vážan za poskytnutí tělocvičny, která byla velmi důstojným místem tohoto zápasu sezóny a panu Suchomelovi, správci tělocvičny, za její přípravu. V neposlední řadě děkujeme panu Marku Vejmolovi za sponzorský dar v podobě pití a sladkostí pro naše sportovce.

                                                                                               trenér Pavel Šebesta