Stránky mateřské školy

Vyhlášení soutěže "Plechový svět očima dětí"

Vyhlášení soutěže "Plechový svět očima dětí"

V pátek 18.10. jsme se zúčastnili slavnostního vyhlášení soutěže "Plechový svět očima dětí", kterou pořádala Místní akční skupina Vyškovsko v rámci projektu „Místní akční plán rozvoje školství II“ ve spolupráci se strojírenskou firmou HESTEGO. Ta pro děti na jaře připravila možnost exkurze přímo ve svých výrobních halách - hlavní myšlenkou tohoto projektu bylo podpořit už u takto malých dětí povědomí a zájem o toto odvětví - ukázat jim a potažmo jejich rodičům, jak to v takové strojírenské firmě vypadá, že už dávno nejde jen o "špinavou" práci, že je většina výroby zajištěna roboty, které musí někdo šikovný ovládat.

Na slavnostním vyhlášení vystoupila s krátkým projevem ředitelka firmy paní Šimánková, kulturní vložku zajistili žáci ZUŠ Rousínov a poté již následovalo slavnostní vyhlášení soutěže, ve které se naše děti umístily na 1. místě, a to se svým robotem Hestegáčkem. Oceněny byly diplomem, medailemi, kovovým robotem v barvách firmy, a co víc - zážitkovou exkurzí (vzhledem k mnoha již naplánovaným aktivitám jsme se s organizátorkami dohodly, že ji absolvujeme ve druhém pololetí - s největší pravděpodobností jako dárek na Den dětí).

Nakonec jsme měli možnost zúčastnit se vernisáže soutěžních produktů v jedné z výrobních hal, kde byly také připraveny plechové dílny pro děti i rodiče a pro zájemce prohlídka areálu firmy. 

Chtěla bych touto cestou ještě jednou pogratulovat a poděkovat dětem a paní učitelce Ireně Černochové za úspěšnou reprezentaci školy!