Stránky mateřské školy

Bonusové úkoly

Milé děti,

září máme úspěšně za sebou a s ním i první úkoly, úspěchy i neúspěchy.

 

Každý týden má každý z vás možnost získat odznak naší obce do své sbírky. Podmínkou je dobré plnění týdenního úkolu, nezapomínání školních  pomůcek a podobně. Mimo to však můžete také získat vlajku naší obce v hodnotě 10 odznaků. Na následujících řádcích si připomeneme, jakým způsobem můžete vlajku získat.

1. Přečetl jsi zajímavou knížku? Pak neváhej, napiš o ní krátké povídání, připoj obrázek a vlajka je Tvoje.

2. Zalíbila se Ti nějaká básnička v čítance nebo v jiné knížce? Pokud se jí naučíš, máš další vlajku. Nezapomeň, že básnička musí mít aspoň 2 sloky.

3. Nečteš a básničky Tě moc nebaví? Pak je tu možnost splnit bonusový úkol. Vyber si některý (nebo všechny :-)) a vlajka Ti neunikne. Nabídka už zadaných bonusových úkolů:

 

              1. Učili jsme se dopravní výchovu. Zjisti a napiš pár informací o historii jízdního kola.

 

              2. Naším tématem v hodinách prvouky (ČaS)  je náš domov. Dokázal bys napsat něco o minulosti své obce nebo zjistit, co má ve                znaku a  proč? Pokud znak obce i namaluješ, máš vyhráno a získáváš další vlajku.

 

               3. Danielka přinesla do školy strašilku. Abychom se o ni mohli dobře postarat, musíme vědět, co takové zvířátko potřebuje. Zjisti a napiš základní chovatelské znalosti o strašilce.

 

               4. Učíme se o obcích. Vyber si z následujícíh měst jedno, o kterém zjistíš zajímavé informace (památky, kultura, zlváštnosti,...). Můžeš přidat obrázek nebo znak města.   Vybrat si můžeš mezi těmito městy: Praha, Brno, Ostrava, Olomouc, Zlín, Prostějov, Přerov, Pardubice, Plzeň, Vyškov.