Stránky mateřské školy

Návštěva knihovny

Školáci navštívili Knihovnu Karla Dvořáčka ve Vyškově.

V pondělí 8.4. jsme využili příležitosti a vydali se společně s třídou Bílých tygrů na návštěvu do vyškovské knihovny. Většina dětí navštěvuje knihovnu v našich obcích, ale do této velké knihovny se podívaly poprvé.

V dětském oddělení nás přivítala paní knihovnice Lenka Němečková, která dětem ukázala prostory, které jsou v knihovně pro děti vyhrazeny a celým oddělením nás provedla. Po prvním  seznámení s uložením a řazením knížek už byl čas na hraní. A protože v knihovně se hlavně čte, byly připravené hry také o knížkách. Děti zkoušely poznávat úryvky z pohádek, luštily rýmované hádanky a četly i delší pasáže z neznámých knih. Nakonec se všichni mohly po knihovně rozběhnout a vybrat si knížku či časopis, který je zajímá.

Ve společenském sále knihovny byla tento týden zrovna otevřená výstava Biblí. Na závěr naší návštěvy jsme se tedy podívali i sem. Děti si zkusily přečíst kousek z nejmenčí Bible na světě, která má písmenka velká cca půl centimetru, na vlastní oči viděly izraelský svitek a obdivovaly Bibli do nepohody namočenou v akváriu.

Pak už byl bohužel čas na návrat a my jsme se museli rozloučit.

Návštěva v knihovně se nám velmi líbila a jistě se do ní zase někdy rádi vypravíme.

Bílí tygři.