Stránky mateřské školy

Začátek roku u bílých tygů

Milí čtenáři,

po delší odmlce opět přinášíme zprávy z dění v naší třídě.

Hned počátkem září se třída pokusila zvolit své letošní jméno. Při hlasování padla volba na "Bílé tygry". Bohužel jednota naší třídy není příliš silná a proto se tentokrát toto pojmenování příliš neujalo :-).

Během podzimních měsíců jsme zahájili naši celoroční hru o přírodě.

Prvním projektem, na kterém jsme společně pracovali, byl projekt s názvem 1. podzimní den. Kromě úkolů, které bylo třeba splnit na papíře, zkoušely děti také modelovat z plastelíny či přišly všechny oblečené do jedné z podzimních barev. Hned týden po tomto projektu následoval projekt druhý, tentokrát spojený se svátkem sv. Václava - Den české státnosti.

Okna naší třídy také "zdobily" naše pokusy s podmínkami nutnými pro růst rostlin. Sledovali jsme růst fazolí při ideálních podmínkách, bez vody, bez světla, v chladu a bez vzduchu. Výsledky splnily naše předpodklady.

V polovině měsíce října k nám zavítala lektorka z ekologického centra s tématem "STROMY". Děti se dozvěděly, jaký strom je na světě nejstarší, jak široký je nejširší strom a jaké výšky dosahuje ten nejvyšší. Doufám, že nikoho z nich už by nezaskočily názvy jako baobab, olivovník nebo sekvoj.

V průběhu podzimu se děti několikrát vypravily do přírody, aby sbíraly přírodniny, určovaly světové strany pomocí kompasu, lovily úlovky do svých herbářů či poznávaly okolí svého domova jinými způsoby.

Doufejme, že počasí nám bude nakloněno i v dalších dnech a my se budeme moci učit v přírodě co nejčastěji.

Pěkný podzimní čas přejí

Bílí tygři :-).